EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Πιο αποφασισμένοι στο Β’ ημίχρονο – Εξαιρετικός ο κόσμος»

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Πιο αποφασισμένοι στο Β’ ημίχρονο – Εξαιρετικός ο κόσμος»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ήταν εκείνος που ξεκίνησε την αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο, που οδήγησε στην πρόκρισή τους στον τελικό της EuroLeague και μετά το τέλος του ημιτελικού, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports!

Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Μάνος Φυρογένης

Έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο, όντας καταλυτικός σε άμυνα και επίθεση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, γύρισε… άλλος άνθρωπος από τα αποδυτήρια της «Zalgirio Arena» και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν στο… καναβάτσο τη Μονακό (19/06, 76-62).

Αμέσως την πρόκριση της ομάδας του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/05, 21:00), ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο BN Sports, κάνοντας αρχικά λόγο για το… διαστημικό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά άλλωστε, αν αναλογιστούμε ότι το -ιστορικό- επιμέρους 27-2 που έτρεξαν οι Πειραιώτες.

«Νομίζω ότι εμείς ανεβάσαμε την απόδοσή μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η αντίστοιχη της Μονακό. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε πάρα πολύ ελεύθερο χώρο και άνεση στον αντίπαλό μας να παίξει το παιχνίδι του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλούς πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε, όμως, έξω πιο αποφασισμένοι για όλες τις φάσεις, γεγονός που “κλείδωσε” τη Μονακό και άνοιξε το δικό μας παιχνίδι

Όσον αφορά στο κακό πρώτο ημίχρονο των «ερυθρολεύκων», ο «Παπ» στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι η ομάδα έδειχνε να βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα ένα βήμα πίσω από τη Μονακό. «Υπήρχε λίγο άγχος στην ομάδα, χάσαμε πάρα πολλές βολές, λέι απ, αλλά αυτό που μας πονούσε ήταν η άμυνά μας. Ήμασταν ένα βήμα πίσω, λίγο πιο αργοί. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά που είχε το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο και αυτό έκρινε το παιχνίδι

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει ξεχωριστή αναφορά στη δυναμική παρουσία των φιλάθλων των Πειραιωτών στο Κάουνας, οι οποίοι μετέτρεψαν τη «Zalgirio Arena» σε… Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

«Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός, συγκινητικός δεν υπάρχουν λόγια. Ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για εμάς, ήταν εκεί. Φώναξαν για εμάς, έδειξαν ότι μας πίστευαν και νομίζω ότι την Κυριακή θα είναι ακόμα πιο πολλοί

5892830.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0