EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Άλφα Ντιαλό στο BN Sports: «Που βρήκε ο Ομπράντοβιτς τις 51% πιθανότητες; – Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή του»

Ο Άλφα Ντιαλό στο BN Sports: «Που βρήκε ο Ομπράντοβιτς τις 51% πιθανότητες; – Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή του»

Από τα παρκέ της Α1 στην πιο… φανταχτερή σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Άλφα Ντιαλό της Μονακό μίλησε στο BN Sports για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τα συναισθήματά του ως προς την ταχύτατη ανέλιξή του ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που το τρόπαιο κρινόταν στο τελευταίο σουτ, θα ήθελε να το πάρει ο ίδιος.

Αποστολή στο Κάουνας, Μάνος Φυρογένης

Από τους τέσσερις φιναλίστ της… συνόδου κορυφής στο Κάουνας, είναι αναμφίβολα από τους πιο εξελισσόμενους σε μικρό χρονικό διάστημα. Ένας παίκτης που δυο χρόνια πίσω υπήρξε κύριο μέλος του… ονείρου του Λαυρίου (τελικοί 2021 κόντρα στον Παναθηναϊκό) και πλέον διεκδικεί την κούπα για την οποία γίνονται όλα τους τελευταίους επτά μήνες στο κορυφαίο επίπεδο της ευρωπαϊκής μπασκετικής ομήγυρης. Αν μάλιστα δεν βρισκόταν ο Δημήτρης Πρίφτης στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι εκείνο (οι «πράσινοι» είχαν πάρει τα δικαιώματά του), ίσως ο Άλφα Ντιαλό να αγωνιζόταν ακόμα στα μέρη μας. Όλα όμως γίνονται για κάποιο λόγο και κρίνοντας κανείς εκ του αποτελέσματος, σίγουρα η Μονακό ήταν η καλύτερη περίπτωση για εκείνον (και στο «πράσινο στρατόπεδο» πιθανότατα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο).

Ο λόγος φυσικά για το νούμερο «11» της Μονακό, τον Άλφα Ντιαλό. Τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ που έχει τη δική του, κομβική θέση στο ροτέισον του Ομπράντοβιτς (πάνω από 25 λεπτά μ.ο) και κανείς δεν τον… κουνάει από αυτό. Τουλάχιστον όχι όσο «φορτώνει» τα αντίπαλα καλάθια με πάνω από 10 πόντους σε κάθε ματς.

Ο πρώην παίκτης του Χρήστου Σερέλη τέθηκε στη διάθεση του BN Sports μετά το τέλος της προπόνησης των Μονεγάσκων σε χαλαρό και ευχάριστο mood. Αφού πρώτα μας είπε «Καλησπέρα» στα ελληνικά και γέλασε, δήλωσε ως προς την τρελή του εξέλιξη πως:

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος, δεν κρατιέμαι να μπω μέσα και να δείξω όλα αυτά που μπορώ να κάνω στο σπουδαιότερο ευρωπαϊκό ραντεβού. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε δέσει αρκετά ο ένας με τον άλλο, έχουμε κίνητρο και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία».
diallo-carter.jpg

Τεχνικά, αγωνιστικά και ως προς τον τρόπο παιχνιδιού, Μονακό και Ολυμπιακός δεν είναι ιδιαίτερα ταιριαστοί στον τρόπο προσέγγισης ενός αγώνα. Γεγονός που παραδέχθηκε και ο Ντιαλό, συμφωνώντας για το πόσο απρόβλεπτος μπορεί να υπάρξει ένας αγώνας μεταξύ τους.

«Έτσι πιστεύω ναι. Έχουμε παίξει πολλές φορές εναντίον τους, 9 φορές μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι είχαμε μία συγκλονιστική σειρά, πηγαίναμε χέρι-χέρι και δύσκολα, όπως έχει αποδειχθεί θα υπερτερήσει η μία της άλλης με μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή. Πρέπει να μείνουμε πειθαρχημένοι στο πλάνο και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες κατά… γράμμα».

Με την άφιξη της Μονακό στο Κάουνας το απόγευμα της Τετάρτης (17/5) ο Σάσα Ομπράντοβιτς δήλωσε πως οι Πειραιώτες έχουν 51% πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του Ντιαλό. «Που βρήκε αυτούς τους αριθμούς ο κόουτς»; ρώτησε χαριτολογώντας και στάθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν άπαντες στη Μονακό. «Πρέπει να βγούμε εκεί έξω, πεινασμένοι, συγκεντρωμένοι απόλυτα και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Ο Ολυμπιακός είναι μία πραγματικά καλή ομάδα», συνέχισε.

Η ομάδα από το Πριγκιπάτο είναι η μοναδική από όσες βρίσκονται στο Κάουνας που έχει κερδίσει τους «ερυθρόλευκους» την τρέχουσα περίοδο και μάλιστα δύο φορές. Γεγονός που δεν παίζει ωστόσο κανέναν απολύτως ρόλο στο μυαλό του Άλφα Ντιαλό. «Το τι συνέβη στην κανονική διάρκεια δεν έχει καμία σημασία πλέον. Πραγματικά άλλες οι συνθήκες τότε. Ειδικά όταν μιλάμε για την ομάδα που τερμάτισε πρώτη. Θα είναι μια σκληρή μάχη».

Κλείνοντας, κλήθηκε να απαντήσει σε… clutch καταστάσεις. Έχοντας τον Κώστα Σλούκα από τη μία και τον Μάικ Τζέιμς από την άλλη, ρωτήθηκε για τον παίκτη που θα διάλεγε να έχει μαζί του και να πάρει το νικητήριο σουτ που δίνει τρόπαιο. Και εκείνος, έχοντας το γνώθι σαυτόν, δεν το σκέφτηκε στιγμή. «Εγώ θα το έπαιρνα 100%. Δεν θα το άφηνα σε κανέναν άλλο», είπε γελώντας.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0