EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Παούλιους Γιανκούνας αποκλειστικά στο BN Sports: «Το Κάουνας… διψάει για μπάσκετ – Πιο σταθερός ο Ολυμπιακός»

Ο Παούλιους Γιανκούνας αποκλειστικά στο BN Sports: «Το Κάουνας… διψάει για μπάσκετ – Πιο σταθερός ο Ολυμπιακός»

Οι συστάσεις είναι περιττές. Ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία της EuroLeague και εκείνος με τα περισσότερα παιχνίδια στη διοργάνωση, τέθηκε με χαμόγελο στη διάθεση του BN Sports, αποχωρώντας από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Παούλιους Γιανκούνας δήλωσε πως η Μονακό έχει τους παίκτες για να κάνει την έκπληξη (αν μπορεί να την πει έτσι) και μίλησε για το σπουδαίο ραντεβού στην πόλη του.

Αποστολή στο Κάουνας, Μάνος Φυρογένης

Είναι χωρίς αμφιβολία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλητισμού στην πόλη του Κάουνας διαχρονικά και σίγουρα η νέα γενιά των Λιθουανών δεν θα είχε τέτοια αγάπη για τη «σπυριάρα» αν δεν ήταν εκείνος. Το όνομά του κάνει γκελ απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου με την εισαγωγή να αφορά τον πρώτο ριμπάουντερ στην ιστορία του θεσμού και εκείνον με τα περισσότερα παιχνίδια ever. Παούλιους Γιανκούνας, λοιπόν, περί ου o λόγος.

Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να το πάρει απόφαση να αφήσει τα παρκέ και να βγάλει τη φανέλα της αγαπημένης του Ζαλγκίρις. Από τους ρομαντικούς του είδους, περνώντας όλη του την καριέρα (πέρα από μία δοκιμή στη Χίμκι) στο καμάρι του Κάουνας, έβαλε και εκείνος το… λιθαράκι του για την ανάληψη της διοργάνωσης του Final-4 από τους Λιθουανούς.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρώτο γκαλά του τετραημέρου. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και της ανακήρυξης του Σάσα Βεζένκοφ ως ο MVP της σεζόν, το BN Sports ξέκλεψε λίγο από το χρόνο του βετεράνου «αστέρα» του μπάσκετ και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του ως προς την επερχόμενη σύνοδο κορυφής.

 

Παρότι στη Λιθουανία τα ανοιχτά γήπεδα έχουν την τιμητική τους και αποτελεί μία από τις χώρες που ζει και «αναπνέει» για την… πορτοκαλί θεά, εν τούτοις έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να διοργανώσουν ένα μεγάλο γεγονός (EuroBasket 2011). Και όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την τοπική κοινωνία και δη, για τους ανθρώπους που περιβάλλουν το άθλημα, όπως ο Γιανκούνας.

«Είναι τεράστια η χαρά μου για αυτό που συμβαίνει, τόσο για τον οργανισμό της Ζάλγκιρις όσο και για την πόλη του Κάουνας. Οι άνθρωποι εδώ έχουν μεγάλη αγάπη για το σπορ, το λατρεύουν, ‘’διψάνε’’ για αυτό. Ξέρουν τα πάντα για το μπάσκετ. Έχουμε να παρουσιάσουμε μία πανέμορφη αρένα που θα βοηθήσει στο ρυθμό των ομάδων. Είμαι και εγώ προσωπικά χαρούμενος που η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρίσκεται εδώ. Η αφρόκρεμα των καλύτερων παικτών, προπονητών, ατζέντηδων που μέχρι πέρυσι τους συναντούσα μέσα στο γήπεδο, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις ομορφιές του Κάουνας, της πόλης μου».

153053152-73a32b6a-1b99-4c08-b374-81592d9fd1d9.jpg

Έχει φάει με το… κουτάλι τους αγώνες ειδικών συνθηκών, εκείνους που η πίεση και το άγχος έχουν τη δική τους θέση. Έχοντας μάλιστα αποχωρήσει πρόσφατα από την ενεργό δράση, ρωτήθηκε φυσικά για τους δύο ημιτελικούς και την έκβαση αυτών, αποφεύγοντας να χρίσει κάποιον αδιαφιλονίκητο φαβορί.

«Δεν ξέρω πραγματικά. Δεν είναι σειρά αγώνων όπως τα playoffs, είναι μονοί αγώνες. Τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπάρτσα έχουν τεράστια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να τελειώσει μία αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο. Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, αυτό του Ολυμπιακού με τη Μονακό, οι Πειραιώτες είναι η πιο σταθερή ομάδα, το απέδειξαν τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και μετά με τη Φενέρ που εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους στο φινάλε. Όμως και οι Μονεγάσκοι είναι πολύ ταλαντούχοι. Επαναλαμβάνω είναι ένα μονό παιχνίδι, ποιος μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές; Η ομάδα από το Πριγκιπάτο έχει την ποιότητα αλλά και τους απρόβλεπτους αθλητές για να κάνει την έκπληξη, αν μπορούμε να πούμε έτσι μια ενδεχόμενη πρόκρισή της στον τελικό εδώ που φτάσαμε».

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0