EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Τα... γερόντια της Ρεάλ τραγουδάνε ακόμα (video)

Τα... γερόντια της Ρεάλ τραγουδάνε ακόμα (video)

Τσάτσο, Ρούντι και Γιουλ: τρεις παίκτες που σίγουρα θα επέλεγε κάποιος όχι απλά για να παίξει μπάσκετ, αλλά για να πάει σε «πόλεμο», στον τελευταίο τους χορό μαζί είναι απόλαυση για το μπασκετικό κοινό και οδηγούν την Ρεάλ προς το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Σχετικά Άρθρα

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την Euroloeague του 2015 όπου Ρούντι, Τσάτσο και Γιουλ σήκωσαν το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» τους και έφεραν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του κόσμου. Τώρα ήταν αυτοί που την κρίσιμη στιγμή βγήκαν μπροστά και σήκωσαν στις πλάτες τους τη «βασίλισσα» και την οδήγησαν σε ένα ακόμη Final-4. Οι τρεις «άσσοι» στο μανίκι του Τσάους Ματέο απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως είναι για τα δύσκολα.

Μία Ρεάλ, μετά από δύο ήττες (και επεισοδιακές) από την Παρτίζαν στην έδρα της, που κανένας δεν την πίστευε. Ποιος θα φανταζόταν ότι θα έκανε το ακατόρθωτο; Πήγε στο Βελιγράδι και νίκησε δύο φορές την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φέρνοντας «σπίτι» της το καθοριστικό Game 5.

Μπορεί να φάνηκε πως ο «Ζοτς» και η παρέα του είχαν τον πρώτο λόγο παίρνοντας προβάδισμα μέχρι και 16 πόντους στο «WiZink Center». Η βαριά φανέλα της Ρεάλ είχε όμως τον τελευταίο. Οι παλιές… καραβάνες έκαναν το καθήκον τους. Μετέτρεψαν το -16 σε +4 και σφράγισαν το χρυσό εισιτήριο για τον ισπανικό «εμφύλιο» στους τέσσερεις του Κάουνας. Κάπως έτσι η «βασίλισσα» έγινε και η πρώτη ομάδα στην Euroleague που κερδίζει σειρά play offs, ενώ βρισκόταν πίσω με 0-2.

Η προσωπική θυσία του Ρούντι Φερνάντες, που έβγαλε τον ώμο του κατά τη διάρκεια του αγώνα και επέστρεψε με αυτοθυσία «μαχόμενος» για κάθε κατοχή με το μαχαίρι… στα δόντια δε μπορεί να εμπνέει τίποτα λιγότερο από άπλετο σεβασμό για τον κλατς γκαρντ της Ρεάλ.

Ο Σέρχιο Γιουλ, όταν οι Μαδριλένοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, πάτησε το «on» και με τους καθοριστικούς του πόντους τους οδήγησε στη Λιθουανία. «Έπαιξε» καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς με το μυαλό των Σέρβων και βγήκε νικητής.

Η επιστροφή του Σέρχιο Ροντρίγκες «σπίτι» του ήταν κομβική όπως αποδείχτηκε. Ο 36χρονος Τσάτσο μπορεί σε όλη την σεζόν να μην είχε δείξει την τεράστια κλάση του όμως στο 5ο παιχνίδι έκανε κυριολεκτικά το δικό του… πάρτι απέναντι στην Παρτίζαν και πήρε τη Ρεάλ από το χέρι για άλλη μια παρουσία σε Final-4.

 

Όσο η Ρεάλ έχει τις «παλιοσειρές» της στο παρκέ να… καθαρίζουν δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το έκανε και το 2015, μετά από 20 χρόνια από τον προηγούμενο τίτλο της, έχοντας τους «τρεις σωματοφύλακές» της μπροστά και πήρε το τρόπαιο με 78-59 κόντρα στον Ολυμπιακό. Τώρα καλείται να βγει νικήτρια από τον ισπανικό «εμφύλιο» για να πάει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/05) στον τελευταίο χορό των τριών βετεράνων και να σηκώσει το 10ο κύπελλο στην ιστορία της.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0