EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Μονακό η πιο... κουρασμένη ομάδα με 78 αγώνες, ο Ολυμπιακός 9 λιγότερους έως τώρα στη σεζόν

Μονακό η πιο... κουρασμένη ομάδα με 78 αγώνες, ο Ολυμπιακός 9 λιγότερους έως τώρα στη σεζόν

Η ώρα του Κάουνας και του Final-4 της EuroLeague έφτασε. Πόσα παιχνίδια, όμως, έχει δώσει κάθε ομάδα της τετράδας σε όλες τις διοργανώσεις έως εδώ;

Οι τέσσερις διεκδικητές του τροπαίου της EuroLeague, είναι έτοιμοι να «μονομαχήσουν» για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Στα τέλη του Μαΐου, όλες οι ομάδες κουβαλούν στα «πόδια» τους αρκετή κούραση. Έχουν αναγκαστεί να δώσουν ήδη δεκάδες παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. Όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά για όλες τις διοργανώσεις.

Αλήθεια, πόσα θα έχει δώσει, όμως, η καθεμία από τις τέσσερις μέχρι και την άφιξή της στο Κάουνας; Ας δούμε!

Ολυμπιακός (69)

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν δώσει τα λιγότερα παιχνίδια συγκριτικά με τους υπόλοιπους συλλόγους. Ο λόγος είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγονται αισθητά λιγότερες αγωνιστικές, σε σχέση με το γαλλικό και το ισπανικό. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει συνολικά 69 ματς σε ολόκληρη τη σεζόν, τα 39 εκ των οποίων για την EuroLeague. Στην Basket League μέτρησε 25 αγώνες, ενώ άλλους 3 έδωσε έως την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και άλλους 2 μέχρι να πάρει το ελληνικό Super Cup.

οσφπ_ενθ.jpg

Μονακό (78)

Η γαλλική ομάδα θα έχει κληθεί να δώσει, μέχρι και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, 78 παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα θα ανήκουν τα 34 από αυτά, ενώ 39 είναι οι αναμετρήσεις όπου συμμετείχε στη φετινή EuroLeague σε κανονική διάρκεια και playoffs. Κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας ύστερα από 4 παιχνίδια, ενώ στο Leaders Cup έπαιξε μόλις 1, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπουργκ.

μονακο_ενθ.jpg

Μπαρτσελόνα (73)

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έως τον ισπανικό «εμφύλιο» των ημιτελικών θα έχουν κληθεί να αγωνιστούν σε 73 ματς. Για την ACB έχουν συμμετάσχει σε 33 παιχνίδια, ενώ για την EuroLeague σε 37, αποκλείοντας εύκολα στα playoffs τη Ζαλγκίρις με 3-0. Ήταν άλλωστε η μοναδική σειρά φέτος που δεν χρειάστηκε πέμπτο ματς. Στο Κύπελλο Ισπανίας η Μπαρτσελόνα έπαιξε μόνο σε ένα ματς, διότι αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ στο Super Cup, ύστερα από 2 αναμετρήσεις, ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ.

μπαρτσα.jpg

Ρεάλ Μαδρίτης (76)

Η «βασίλισσα» με τη σειρά της θα έχει δώσει συνολικά 76 παιχνίδια. Τα 33 από αυτά ήταν για το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ άλλα σε άλλα 39 συμμετείχε στην EuroLeague. Στο Κύπελλο Ισπανίας αγωνίστηκε σε 2 ματς, γνωρίζοντας, όπως και οι «μπλαουγκράνα», τον αποκλεισμό από τη Μάλαγα στην ημιτελική φάση. Στο Super Cup της χώρας έπαιξε σε 2 αγώνες, κατακτώντας τελικά και το τρόπαιο.

ρεαλ_ενθ.jpg

Συνολικά οι αναμετρήσεις των 4 ομάδων του Final-4:

Μονακό

78

Ρεάλ Μαδρίτης

76

Μπαρτσελόνα

73

Ολυμπιακός

69

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0