EuroLeague Final-4 2022

Back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εφές, 58-57 την Ρεάλ με τρομερούς Μίτσιτς και Πλάις (video)

Back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εφές, 58-57 την Ρεάλ με τρομερούς Μίτσιτς και Πλάις (video)
Η Αναντολού Εφές το έκανε ξανά! Επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 58-57 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά! 
Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιάννης Ψαράκης - Βασιλική Καραμούζα

Ο Εργκίν Αταμάν το είπε και η Αναντολού Εφές το έκανε πράξη! Η τουρκική ομάδα επικράτησε με το οριακό 58-57 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 της Euroleague στην Stark Arena του Βελιγραδίου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά, γινόμενη η μόλις τρίτη ομάδα που πετυχαίνει το back-to-back στον 21ο αιώνα μετά την Μακάμπι (2004, 2005)  και τον Ολυμπιακό (2012, 2013)! 

Βασίλιε Μίτσιτς με 23 πόντους, Τίμπρορ Πλάις με 19 και Σέιν Λάρκιν με 10, σημείωσαν τους 52 από τους 58 πόντους της Εφές! Ο Σέρβος γκαρντ αναδείχθηκε φυσικά και MVP του Final 4 κατόπιν ψηφοφορίας των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων. 

Ο αγώνας

Νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, με άστοχα σουτ εκατέρωθεν και τον Βασίλιε Μίτσιτς να σπάει το ρόδι από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας μετά από σχεδόν δύο αγωνιστικά λεπτά. Η πρώτη περίοδος ωστόσο έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ουόλτερ Ταβάρες ο οποίος πέτυχε τους 12 από τους 15 πόντους της Ρεάλ, ενώ κόντεψε να κάνει double-double, μαζεύοντας παράλληλα και 7 ριμπάουντ!


Τα ψηλά σχήματα που επέλεξε ο Πάμπλο Λάσο (αρχικά με Ταβάρες - Γιαμπουσέλε και έπειτα με Πουαριέ - Ράντολφ) έδειξαν να αποδίδουν, με τη Ρεάλ να κλείνει το ημίχρονο στο +5 (34-29). Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα έκαναν την περισσότερη ζημία -όπως αναμενόταν λόγω των προβλημάτων που έχουν οι Μαδριλένοι στην περιφέρεια- από πλευράς Εφές. Να σημειώσουμε δε ότι και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες πίσω από τα 6.75μ (3/15 τρίποντα η Ρεάλ, 3/12 τρίποντα η Εφές). 


Φτωχό σε σκορ (σσ. 8-11) και θέαμα το τρίτο δεκάλεπτο, προς το τέλος του οποίου δημιουργήθηκε μία στιγμή αναστάτωσης με κεντρικά πρόσωπα τους Βενσάν Πουαριέ και Τζέιμς Άντερσον.

Η Εφές πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά το αρχικό 1-0, χάρις στο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στο 31'08", με το οποίο διαμορφώθηκε το 43-42. O Σέρβος γκαρντ είχε για συμπαραστάτη του τον Τίμπορ Πλάις που έδινε αλλεπάλληλες μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ απέναντι στον Ταβάρες. Ο Γερμανός βγήκε έξω στο τελευταίο λεπτό, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να παίρνει τη θέση του να φιλοδωρεί αμέσως τον Άνταμ Χάνγκα με μία τρομερή τάπα, διατηρώντας το 58-55. 


Ο Σέρχιο Γιουλ μείωσε σε 58-57, αλλά η Ρεάλ τα έκανε όλα λάθος στα εναπομείναντα 44 δευτερόλεπτα, αφού δεν είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ και αντί να τα κάνει κατευθείαν, ώστε να κρατήσει την τελευταία κατοχή, άφησε το χρόνο να κυλά άσκοπα και την Εφές να εξασφαλίζει τη νίκη! 

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 34-29, 42-20, 57-58

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0