EuroLeague Final-4 2022

Αποθέωση Μπαρτζώκα, Πρίντεζη & στήριξη του κόσμου παρά την ήττα 84-74 από την Μπαρτσελόνα (video)

Αποθέωση Μπαρτζώκα, Πρίντεζη & στήριξη του κόσμου παρά την ήττα 84-74 από την Μπαρτσελόνα (video)

Ένα ούτως ή άλλως αχρείαστο και άχαρο παιχνίδι όπως ο μικρός τελικός του Final-(όπως και κάθε Final-4) εξελίχθηκε σε… δήλωση στήριξης του κόσμου του Ολυμπιακού προς προπονητή και παίκτες παρά την ήττα (και) από τη Μπαρτσελόνα.

Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιάννης Ψαράκης - Βασιλική Καραμούζα

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός (και η Μπαρτσελόνα) δεν προκρίθηκαν στον τελικό ο μεταξύ τους μικρός τελικός, ή… τελικός της ταλαιπωρίας ήταν αναμενόμενο πως θα εξελισσόταν σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Μπαρτσελόνα όντας καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και έχοντας ένα “κλικ” περισσότερη ενέργεια και αποτελεσματικότητα από τους ερυθρόλευκους νίκησε με 84-74.

Όμως όσα έγιναν εκτός παρκέ ήταν τα πιο σημαντικά για τους ερυθρόλευκους. Οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας (που σε ποσοστό 90% σε σχέση με τον ημιτελικό της Πέμπτης βρέθηκαν στο γήπεδο) τίμησαν με την παρουσία τους ένα ματς χωρίς νόημα, δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδάνε και και να αποθεώνουν τους πρωταγωνιστές της ομάδας τους. Αυτής που τους έκανε να ταξιδέψουν μαζικά στο Βελιγράδι και να ζήσουν ξανά στιγμές Final-4. 

Το standing ovation στον Γιώργο Μπαρτζώκα κατά την είσοδό του στο γήπεδο ήταν το πρώτο μήνυμα. Απόλυτη στήριξη στο έργο του Έλληνα τεχνικού που επανέφερε την ομάδα τους στην ελίτ. Το δεύτερο standing ovation ήταν για χάρη του επί 22 χρόνια παίκτη της ομάδας Γιώργου Πρίντεζη τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα στη 2η περίοδο.
Αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του αρχηγού, της λατρείας του για τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του στο 375ο και τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του.

Όσο για τον αγώνα, παρότι όπως προαναφέραμε αδιάφορος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ένταση. Είχε γκρίνια, δυνατές μάχες, πάθος και τελική νικήτρια την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στα μισά της 2ης περιόδου όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 31-30 είχαν συνεχώς το πάνω χέρι στο σκορ. Ξέφυγαν 45-38 στο ημίχρονο με 8-0 σερί στο τέλος του, ανέβασαν τη διαφορά και στους 14 (60-46 στο 26’) με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει με επιμέρους 10-2, διά χειρός Βεζένκοφ στο 62-56 και στους 3 στο 35ο λεπτό (68-65).
Όμως δύο καλάθια του Μίροτιτς έδωσαν διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους που κράτησε τη νίκη-γοήτρου. Κάτι με το οποίο... ουδείς ασχολήθηκε αφού τα τελευταία 57,5 δευτερόλεπτα ανήκαν στον Γιώργο Πρίντεζη που γνώρισε μία ακόμη αποθέωση στο encore του last dance του αρχηγού τον οποίο ο Μπαρτζώκας κατ' απαίτηση και του κόσμου έβαλε ξανά στο ματς...
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0