EuroLeague Final-4 2022

Τζόρντι Μπερτομέου: «Χωρίς ρωσικές ομάδες η επόμενη σεζόν, ίσως στην Κωνσταντινούπολη το επόμενο Final-4»

Τζόρντι Μπερτομέου: «Χωρίς ρωσικές ομάδες η επόμενη σεζόν, ίσως στην Κωνσταντινούπολη το επόμενο Final-4»

Για όλους και για όλα και κυρίως τον… εαυτό του ως CEO της Ευρωλίγκα μέχρι νεοτέρας, μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στην «Stark Arena», στο περιθώριο του Final-4.

Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιάννης Ψαράκης

«Είμαι και παραμένω ο CEO της Ευρωλίγκα όπως αποφάσισαν οι ομάδες από το 2000 και μετά. Οι ίδιες θα αποφασίσουν ξανά αν θα παραμείνω ή όχι και τα επόμενα χρόνια. Τον περασμένο Οκτώβριο, με ψήφους 6-5, οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η απόφαση ισχύει ακόμη, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί»
, είπε με νόημα με την ατάκα «αν ισχύει ακόμα» να σημαίνει ότι το θέμα της παραμονής του θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mozzart Sport», υποψήφιος να τον αντικαταστήσει αν και εφόσον τεθεί θέμα αλλαγής είναι ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί και πέρα μιλώντας για διάφορα άλλα θέματα, ο Μπερτομέου είπε:

Για την παρουσία της ΤΣΣΚΑ και των ρωσικών ομάδων την επόμενη σεζόν: «Απομένει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά φαντάζει μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να παίξουν την επόμενη χρονιά. Αυτό έχει να κάνει με την πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ρωσίας, η οποία ενεργοποιεί τον όρο της ανωτέρας βίας. Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία στα εδάφη τους;»

Για τις ομάδες που θα αντικαταστήσουν την ΤΣΣΚΑ και την έξτρα ομάδα από τη VTB League: «Θα δοθούν wild card πιθανότατα σε μία επιπλέον ομάδα από την Αδριατική Λίγκα ή το EuroCup. Παρότι η Σερβία και ιδιαίτερα το Βελιγράδι είναι πολύ σημαντικά σημεία για εμάς για προφανείς λόγους δεν θεωρώ ότι η πιθανότητα να υπάρχουν σύντομα δύο ομάδες από το Βελιγράδι είναι μεγάλη».

Για το salary cup και πότε θα εφαρμοστεί αυτό: «Οι ομάδες πρέπει να γίνουν βιώσιμες και αυτό θα συμβεί με την αύξηση των εσόδων τους και τον έλεγχο του κόστους. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κουβέντα για το salary cup ούτε με τις ομάδες ούτε με τους παίκτες αλλά είναι ένα σημείο κλειδί για το μέλλον της διοργάνωσης».

Για την πιθανή αύξηση των μετόχων της ECA: «Στο μέλλον θα θέλαμε 5-7 ομάδες να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Τα εγγυημένα συμβόλαια πρέπει να γίνουν 18, σύντομα θα γίνει η αρχή με την Άλμπα Βερολίνου αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι».

Για το Final-4 του 2023: «Ή Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις και αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με τα 100 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας. Θα αποφασίσουμε το καλοκαίρι. Μέσα στα επόμενα χρόνια ελπίζω ότι ένα Final-4 θα γίνει στο νέο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, που θα έχει και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ με όλες τις ανέσεις».

Για τις σχέσεις με τη FIBA: «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ξεκίνησε ένας νέος κύκλος επαφών με τη FIBA. Θα πρέπει η FIBA να καταλάβει το δικό μας καλεντάρι που ήταν και παραμένει ίδιο κάθε χρόνο, δεν ευθύνεται η Ευρωλίγκα για αυτό που συμβαίνει με τις Εθνικές ομάδες στα παράθυρα της FIBA».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0