EuroLeague Final-4 2022

Λάσο: «Αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε μπροστά μας έναν τελικό είναι ηλίθιοι» - Αταμάν: Ο «Μπράιαντ ο ήρωας πίσω από την κουρτίνα»

Λάσο: «Αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε μπροστά μας έναν τελικό είναι ηλίθιοι» - Αταμάν: Ο «Μπράιαντ ο ήρωας πίσω από την κουρτίνα»
Όσα δήλωσαν οι Πάμπλο Λάσο και Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου για τον μεγάλο τελικό του Final 4 της Euroleague. 

Αποστολή Βελιγράδι - Γιάννης Ψαράκης και Βασιλική Καραμούζα

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον μεγάλο τελικό του Final 4 της Euroleague ανάμεσα στην Εφές και τη Ρεάλ, με τους Αταμάν, Λάσο, Μίτσις και Γιαμπουσέλε να δίνουν το «παρών». Ακολουθούν τα κυριότερη σημεία των δηλώσεών τους:

Λάσο για τον τραυματισμό του Γκος: «Ο Γκος δεν θα παίξει στον τελικό. Ο τραυματισμός του είναι πιο σοβαρός από ένα απλό στραμπούληγμα. Θα κάνει εξετάσεις όταν επιστρέψουμε στη Μαδρίτη. Δεν άλλα πολύ τα πλάνα μας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, γιατί βγήκαν μπροστά κάποιοι άλλοι παίκτες. Πρέπει να ανακάμψουμε σωματικά από το ματς με την Μπαρτσελόνα, να προετοιμαστούμε καλά για τον τελικό. Νομίζω ότι η ομάδα παίζει καλά. Το μόνο στενάχωρο είναι ο τραυματισμός του Γκος. Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, πάντα πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, αλλά η Εφές είναι μια εξαιρετική ομάδα».

Αταμάν για τις κατοχές: «Κάθε ματς έχει διαφορετική φιλοσοφία. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία. Πρέπει να σκεφτούμε αν θα παίξει ή όχι ο Ερτέλ. Παλιότερα η Ρεάλ έπαιξε με 5 ψηλούς εναντίον μας και ο Γιαμπουσέλε μας έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή».

Λάσο για τις κατοχές: «Δεν νομίζω ότι το νούμερο των κατοχών θα είναι απαραίτητα ίδιο. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Παρέπει να βρούμε λύσεις στην άμυνα, δεδομένου ότι δεν θα παίξει ο Νάιτζελ, οπότε πρέπει να κάνουμε αναπροσαρμογές».

Μίτσιτς για τον τραυματισμό του: «Τραυματίστηκα στη δεύτερη περίοδο, αλλά όπως είδατε έπαιξα μέχρι τέλους. Σήμερα θα δούμε στην προπόνηση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό».

Γιαμπουσέλε για τις ομοιότητες των Σέλτικς και της Ρεάλ: «Είναι διαφοερτικά τα στιλ μπάσκετ στην Ευρώπη και το ΝΒΑ. Ωστόσο η winning mentality είναι ίδια. Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά με τη Ρεάλ και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Μίτσιτς για τη σέρβικη νοοτροπία: «Χαίρομαι που εκπροσωπώ τη χώρα μου και την πόλη μου. Ίσως ήταν μια υπερβολή αυτό που ακούστηκε περί σέρβικης νοοτροπίας. Ως έθνος έχουμε θετική πτροοπτική και παίρνουμε ευθύνες. Μεγάλωσα δίπλα σε μεγάλους παίκτες και ήθελα να κάνω το ίδιο, οπότε χαίρομαι που είμαι εδώ».

Αταμάν: «Έχω πρωταθλητές. Χαίρομαι που είναι σε αυτό το σύστημα. Παίζουν τρανζίσιον. Στα τάιμ άουτ αποφασίζω ποιος είναι πιο καυτός. Ο Λάρκιν τραυματίστηκε και έμεινε έξω κάποια λεπτά στην τελευταία περίοδο και μετά δεν μπήκε με την ίδια ενέργεια, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Στην τελευταία κατοχή είχα ζητήσει στον Μίτσιτς να παίξει πικ εν ποπ στον Βεζένκοφ. Δεν τους λέω να σουτάρουν, αλλά να παρουν μόνοι τους της απόφαση. Είχαμε κάποιες πιο εύκολες επιλογές στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν βρήκαμε σκορ. Ο Μίτσιτς και ο Λάρκιν είναι φίλοι, μιλάνε μεταξύ τους. Παίζουν 4 χρόνια μαζί και ξέρουν πως να χειριστούν τις καταστάσεις».

Μίτσιτς: «Ειλικρινά περίμενα φάουλ γιατί δεν βάζαμε τις βολές στα τελευταία λεπτά. Όταν είδα ότι δεν έκαναν φάουλ είχα στο μυαλό μου τη φάση στο ματς του ΣΕΦ και το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να σουτάρω στο τέλος, να μην αφήσω χρόνο και να βάλω το σουτ όπως είχε κάνει ο Σλούκας».

Λάσο για την πνευματική κατάσταση της ομάδας μετά τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα: «Αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι, αλλά έχουμε ένα ακόμα μπροστά μας, έναν τελικό είναι ηλίθιοι. Γκερσον είσαι ηλίθιος; (σσ. γέλια)»

Μίτσιτς: «Για να είμαι ειλικρινής όταν χτύπησα δεν επέστρεψα στο 100% για το Fianl 4, αλλά αυτό συμβαίνει με τους αθλητές, πρέπει να επιστρέφουν το συντομότερο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, ήξερα ότι είχαμε πρόβλημα με τα γκραντ, αλλά νομίζω ότι μείναμε ήρεμοι. Ο Λάρκιν μας οδήγησε σε όλο το ματς και ο Ντάνστον στα play-offs».

Λάσο για τον αν σκοπεύει να κόψει το σκοράριμα ή τη δημιουργία των Λάρκιν και Μίτσιτς: «Η Εφές είναι σπουδαία ομάδα, πέρα από το ατομικό ταλέντο του Μίτσις και του Λάρκιν. Έχω μόλις δύο παίκτες για να παίξουν εναντίον τους και να τους σταματήσουν. Πέρσι στο Gamε 5 o καλύτερός τους παίκτης ήταν ο Σίνγκλετον. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ομαδικά, αλλά δεν θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε μόνο αυτούς τους δύο. Έχω μεγάλο σεβασμό για την ομάδα και τον Εργκίν».

Μίτσιτς: «Δεν μιλάμε πολύ για το back-to-back. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχαμε καλά αποτελέσματα και εiμαστε εδώ. Όμως το καλύτερο συναίσθημα είναι να κερδίζεις τίτλους. Πρέπει να μείνουε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Δεν μπορείς να παίξεις 30 λεπτα. Πρέπει να παίξεις μέχρι τέλους και να δεις ποια ομάδα θα είναι καλύτερη».

 

Αταμάν: «Ο Σίμον είχε τραυματισμό από την αρχή της σεζόν και αποδεχτήκαμε ότι θα παίζει σαν βετεράνος και δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο αθλητικότητας. Ο Λάρκιν και Μίτσις μπορεί να είναι τα αστέρια της ομάδας, αλλά δεν παίζουμε μόνο με δύο παίκτες. Δεν κερδίζεις έτσι. Ο Ελάιζα Μπράιντ ήταν ένας από τους ήρωες πίσω από την κουρτίνα χθες, κι ας μιλάνε όλοι για το buzzer beater του Μίτσιτς. Και οι ψηλοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, μη αφήνοντας ελεύθερα σουτ».

Λάσο: «Δεν έχω μαγικές δυνάμεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Για αυτό πολλές φορές στους αγώνες είμαι ακρετά ήρεμος. Νομίζω ότι έχω κάνει ήδη τη δουλειά μου στην προετοιμασία και τις προπονήσεις. Πιστεύω όμως και προσπαθώ να το περάσω στους παίκτες μου: το να νικάς ή να χανεις είναι ένα αποτέλεσμα. Φυσικά το να χάνει η Ρεάλ δεν μοιάζει καλό, αλλά δεν πιστεύω ότι όταν κερδίζεις τα κάνεις όλα καλά και όταν χάνεις τα κάνεις όλα άσχημα. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουν οι παίκτες μου που βρίσκονται».

Λάσο για το αν θα πάει να δει τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Όχι δεν θα πάω στον τελικό του Champions League, έχω παιχνίδι με τη Μανρέσα εκείνη την ημέρα. Έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Τα παιδιά μου θέλουν να πάνε, αλλά θα είμαι στη Μανρέσα».

Λάσο για το αν η Ρεάλ είναι το μεγαλύτερο κλαμπ της Ευρώπης: «Μεγάλωσα στη Βιτόρια, μια μπασκετική πόλη σαν το Βελιγράδι. Όταν μετακόμισα στη Μαδρίτη, πάντα ήθελα να παίξω στη Ρεάλ, αλλά τότε δεν καταλάβαινα ακριβώς το μέγεθος της ομάδας. Κριτικάρω τον ευατό μου τώρα για αυτό. Τώρα έχω την τύχη να είμαι προπονητής της. Είναι σίγουρα το πιο μεγάλο κλαμπ στην Ευρώπη, έχει περισσότερους followers στο twitter και από ομάδες του NBA. Ωστόσο θέλω να πω μπράβο στον κόσμο του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χθες. Τους βγάζω το καπέλο». 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0