EuroLeague Final-4 2022

Όπως το 2018: Η Ρεάλ έριξε στο καναβάτσο (86-83) την Μπαρτσελόνα του τρομερού Μίροτιτς και έκλεισε θέση στον τελικό (video)

Όπως το 2018: Η Ρεάλ έριξε στο καναβάτσο (86-83) την Μπαρτσελόνα του τρομερού Μίροτιτς και έκλεισε θέση στον τελικό (video)
Η Ρεάλ κατάφερε να επιστρέψει από το -13 και να πάρει την νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague, υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα σε ήττα με 86-83! 
Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιάννης Ψαράκης - Βασιλική Καραμούζα 

Τι κι αν μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις από την Μπαρτσελόνα; Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους; Η Ρεάλ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 86-83 απέναντι στην αιώνια αντίπαλό της και να κλείσει θέση στον μεγάλο τελικό της Euroleague, εκεί που περιμένει ήδη η Εφές. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επιστρέφει μάλιστα σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2018, όταν το Final 4 είχε γίνει πάλι στο Βελιγράδι

Γκέρσον Γιαμπουσέλε και Φαμπιάν Κοζέρ μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για τους νικητές με 18 πόντους έκαστος, ενώ άλλους 15 προσέθεσε ο Σέρχιο Γιούλ. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο MVP της regural season είχε 26 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μάζεψε 39 μονάδες στο PIR, όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη για την ομάδα του. 

Ο αγώνας

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα αγωνιστικό λεπτό ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος γύρισε το πόδι του και βγήκε εσπευσμένα από το παρκέ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα κατευθύνθηκε υποβασταζόμενος προς τα αποδυτήρια. Παρά το αρχικό σοκ και με τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε να βάζει 10 πόντους γρήγορα γρήγορα η Ρεάλ προηγήθηκε με  14-8 στο πεντάλεπτο, όμως η Μπαρτσελόνα άρχισε σταδιακά να πατάει καλύτερα στο παρκέ και ισοφάρισε σε 19-19 στο φινάλε του δεκαλέπτου. 


Νίκολα Μίροτιτς και Νίκολας Λαπροβίτολα ανέλαβαν δράση στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας στους 14 και 11 πόντους αντίστοιχα και έδωσαν στην Μπάρτσα το πρώτο της διψήφιο προβάδισμα (43-33) 1'17" πριν την ανάπαυλα. 

Η «ψαλίδα» άνοιξε στους 13 πόντους (47-34, 21'30"), όμως οι Μαδριλένοι τη ροκάνισαν αθόρυβα, χαρίς κυρίως στους Φαμπιέν Κοζέρ και τον Αλμπέρτο Αμπάλδε που πέτυχαν 9 και 7 πόντους αντίστοιχα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ένα τρίπονο... μανταρίνι του πολύπειρου Σέρχιο Γιουλ έβαλε ξανά την ομάδα του Πάμπλο Λάσο μπροστά (58-56, 28'45''), ενώ ο Κοζέρ έδωσε αέρα δύο καλαθιών (60-56) πριν την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. 

Το ματς έγινε ντέρμπι στο φινάλε. Ο Γιούλ με τον Πουαριέ ανέλαβαν το σκοράρισμα από τη μία, όμως από την άλλη, ο Λαπροβίτολα ξεκόλλησε τους Μπλαουγκράνα με διαδοχικά τρίποντα και ο Μίροτιτς έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στις δύο άκρες του παρκέ. Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση σε 75-75, 2'45" πριν την κότρνα της λήξης.

Η Ρεάλ απομακρύνθηκε ξανά με 5 πόντους (80-75, 38'), Καλάθης και Ντέιβις μείωσαν στον πόντο (80-79, 38'40"). Ο Λαπροβίτολα έκλεψε την μπάλα και ξεχύθηκε στο ανοιχτό γήπεδο, όμως ο Πουαρίε τον πρόλαβε και τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Ακολούθησε τρίποντο του Γιούλ, δίποντο του Αμπρίνες, δύο εύστοχές βολές του Χάνγκα και ένα καλάθι του Έξουμ. 

Η Μπαρτσελόνα χάνοντας με έναν πόντο 5" πριν το φινάλε έκανε φάουλ στον Γιούλ. Αυτός έβαλε την πρώτη και έχασε τη δεύτερη, με τον Γιαμπουσέλε να κερδίζει νέο φάουλ στην προσπάθεια για το ριμπάουντ και να διαμορφώνει το τελικό 86-83, αφού ο Μίροτιτς αστόχησε σε σκοτωμένο τρίποντο που πήρε από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-34, 56-60, 83-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.
 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0