EuroLeague Final-4 2022

Ο Κώστας Σλούκας στο BN Sports: «Διψάμε για διάκριση, πρέπει να πάμε στον τελικό παίρνοντας τεράστια ώθηση από τον κόσμο» (video)

Ο Κώστας Σλούκας στο BN Sports: «Διψάμε για διάκριση, πρέπει να πάμε στον τελικό παίρνοντας τεράστια ώθηση από τον κόσμο» (video)

Ο Κώστας Σλούκας μοιράστηκε τα συναισθήματα του στο BN Sports σχετικά με το επερχόμενο Final-4 στο Βελιγράδι, εκεί που ο Ολυμπιακός αρχικά θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στον ημιτελικό το απόγευμα της Πέμπτης (19/5).

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει βαλίτσες και είναι έτοιμος και πάνοπλος για απογείωση με προορισμό το Βελιγράδι. Μαζί του και το BN Sports που θα δώσει το «παρών» σε αυτό το μεγάλο τουρνουά και θα σας μεταφέρει όλο τον παλμό από τη Σερβία, αλλά πριν από όλα ετοίμασε μια σειρά συνεντεύξεων με τους «ερυθρόλευκους». ΜακΚίσικ, Μάρτιν και Βεζένκοφ με τον Κώστα Σλούκα να ρίχνει την αυλαία.

ομαδική_bn_3.jpg
*Το τιμ του BN Sports (από αριστερά Μάνος Φυρογένης, Έκτορας Σταυρόπουλος, Γιάννης Ψαράκης και Δημήτρης Φεραδούρος) ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κώστα Σλούκα.


Ο Κώστας Σλούκας, μίλησε στο BN Sports και έκανε το… δικό του απολογισμό για τη φετινή χρονιά. Το κομβικό παιχνίδι στο Αστρομπάλ κόντρα στη Βιλερμπάν όπου κλείδωσε την τετράδα για τον Ολυμπιακό, την «πραγματική ώθηση» που πήραν από τον κόσμο έτσι ώστε να βρεθούν στο Final-4 και δεν παρέλειψε να σχολιάσει το τρομερό buzzer beater τρίποντο του απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Αρχικά ποια πιστεύεις πως ήταν τα κλειδιά της φετινής πορείας, με την ομάδα να ξεκινάει με στόχο την 8αδα και να τερματίζει 2η;
«Η ομοιογένεια και η χημεία της ομάδας κατά τη γνώμη μου. Η συγκέντρωση που είχαμε όλοι οι παίκτες και το γεγονός του ότι καταλάβαμε από την αρχή τον ρόλο μας. Όλοι ανεξαιρέτως είχαμε δίψα για διάκριση. Είτε ατομική, είτε ομαδική. Νομίζω αυτά ήταν τα κλειδιά όπου καταθέσαμε στο παρκέ σε όλα τα παιχνίδια».

Ποιο ήταν για εσένα το ματς break-point που πίστεψες ότι η ομάδα θα μπορέσει να πάρει το πλεονέκτημα έδρας;
«Για το πλεονέκτημα έδρας δεν ξέρω. Νομίζω το ματς με τη Βιλερμπάν ήταν το πιο σημαντικό. Φτάσαμε στην πηγή και ήπιαμε νερό. Από την προετοιμασία, εγώ προσωπικά, είχα τη διαίσθηση πως η ομάδα είχε την χημεία και θα πετύχει πράγματα. Δεν λέω πως θα πάρει τίτλους.
Οι παίκτες δεθήκαμε όλοι μεταξύ μας και είχα πολύ καλό προαίσθημα. Στο παρελθόν είχα βρεθεί σε ομάδες που ενώ είχαν πάρα πολύ ταλέντο, υστερούσαν σε χημεία οπότε δεν πετύχαν πολλά πράγματα».

«Η ομάδα είναι πλήρης και πιστεύω όλους τους συμπαίκτες μου» 

 

Το κομβικό σου τρίποντο με την Εφές;

«Ελπίζω να μην χρειαστεί την Πέμπτη (19/5) και να κερδίσουμε πιο εύκολα. Ήταν πραγματικά ένστικτο. Όλα τα λεφτά είναι η πάσα του Σακ (Σακίλ ΜακΚίσικ). Συνήθως οι παίκτες θα κοιτάξουν να σουτάρουν τη μπάλα στα δύο δευτερόλεπτα. Εγώ ήμουν τελείως μόνος μου, είδα το Μοερμάν να έρχεται επάνω μου, έκανα προσποίηση, σούταρα και μπήκε».

Ποιον συμπαίκτη που είχες στα προηγούμενα οκτώ Final-4 θα επέλεγες να είχες μαζί σου στο Βελιγράδι;
«Τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη»

Εννοώ κάποιον που δεν είναι αυτή στην ομάδα:
«Δεν νομίζω πως χρειάζομαι κάποιον άλλο εκτός από αυτούς τους δύο. Η ομάδα είναι πραγματικά υπερπλήρης και πιστεύω κάθε ένα παίκτη ξεχωριστά».

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη Σερβία για εσένα και ποιο πιστεύεις πως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός;
«Η Εφές είναι πάρα πολύ ταλαντούχα ομάδα, πάρα πολύ καλή επιθετικά. Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να δώσει το ρυθμό και τον τόνο του παιχνιδιού. Σίγουρα είμαστε πιο παθιασμένοι και πιο επιθετικοί από αυτούς και όπως έχω πει πολλές φορές, σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είναι με το μέρος μας»

Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος στη σειρά με τη Μονακό;
«Νομίζω ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Είχαμε την υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς από τον κόσμο. Κυρίως όμως στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς το οποίο ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δεν δυσανασχέτησε ούτε μια φορά, παρόλο που βρεθήκαμε 12 πόντους πίσω. Ήταν υποστηρικτικός και μας έδωσε πραγματική ώθηση για να κερδίσουμε το παιχνίδι και έτσι έγειρε η πλάστιγγα υπέρ μας στο τέλος».

«Εγγυώμαι πως θα παλέψουμε για 40 λεπτά»

272_1.jpg

Ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά από αυτή τη δύσκολη σειρά με τη Μονακό;
«Το ότι ήταν τόσο δύσκολη η σειρά, δείχνει πως πραγματικά έχει μέταλλο και δυνατότητες. Η Μονακό ήταν πάρα πολύ σκληρή ομάδα, πολύ ταλαντούχα. Οπότε μπορώ να πω πως για το παιχνίδι της Πέμπτης έχουμε μια αισιοδοξία συγκρατημένη και πρέπει να το δείξουμε για 40 λεπτά στο γήπεδο».

Τελικά ο Κώστας κάνει σωστές επιλογές ομάδας ή οι ομάδες επιλέγουν σωστά τον Κώστα και καταλήγουν στο Final-4;
«Αυτό το αφήνω σε εσάς (σ.σ. γέλια). Αυτό είναι τροφή για σκέψη για εσάς. Εγώ δεν έχω να πω κάτι. Είναι άλλη μια ομάδα όπου πρωταγωνιστώ και είναι στο Final-4».

Ποιο είναι το προαίσθημα σου για το Final 4;
«Είμαι αισιόδοξος. Αυτό που λέω στους συμπαίκτες μου και γενικότερα στην ομάδα είναι πως πρέπει να βρεθούμε στον τελικό. Στα 40 λεπτά του αγώνα να κυνηγήσουμε την τύχη μας για τον τελικό. Τώρα από εκεί και πέρα να βρεθούμε πρώτα στον τελικό και ότι θέλει ας γίνει. Εγώ μπορώ να σου εγγυηθώ πως θα είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε για 40 λεπτά. Προαίσθημα δεν έχω»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0