EuroLeague Final-4 2022

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Είναι το όνειρό μου να ζήσω στιγμές σαν αυτές των back to back τροπαίων του Ολυμπιακού, το 2012 και το 2013» (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Είναι το όνειρό μου να ζήσω στιγμές σαν αυτές των back to back τροπαίων του Ολυμπιακού, το 2012 και το 2013» (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ, μέλος της καλύτερης 5αδας της φετινής Euroleague, μίλησε στο BN Sports και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τις σκέψεις του, όταν περίπου 10 χρόνια πριν έβλεπε από την Θεσσαλονίκη τον Ολυμπιακό να φτάνει στις back to back κατακτήσεις της διοργάνωσης…

Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Καταρχάς συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου τόσο στο Final 4, όσο και στην κορυφαία 5αδα της Euroleague. Ήταν μια δικαίωση για σένα; Σε βλέπουμε φέτος να παίζεις με τρομερή αυτοπεποίθηση, τι κρύβεται πίσω από αυτό;

«Σίγουρα νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, νιώθω μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην καλύτερη 5αδα, αλλά όλα αυτά χωρίς την ομαδική επιτυχία, χωρίς τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους προπονητές, το σταφ, την οικογένειά μου και όλους αυτούς που βρίσκονται δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα ήταν εφικτό. Αυτό που με απασχολεί είναι μόνο η ομάδα και μόνο το Final 4. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες κρύβεται η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και οι ώρες που έχω αφιερώσει στο παρκέ, ώστε να βελτιώνομαι και να βγαίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου στη διάρκεια της χρονιάς».

Θα είναι το πρώτο Final 4 της καριέρας σου, ποιά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν; Νιώθεις καθόλου αγχωμένος;

«Νιώθω καλά, σίγουρα θα έρθει το άγχος, σίγουρα λίγο η πίεση, όσο πλησιάζει ο καιρός, αλλά σε γενικές γραμμές νιώθω καλά. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας μέχρι στιγμής, αλλά δεν σταματάμε εδώ, έχουμε μία δουλειά να κάνουμε την Πέμπτη (σ.σ. 19/5)! Θα είμαστε έτοιμοι, θα πάμε στο 100% σωματικά και πνευματικά και πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά». 
thumbnail_1652558691612.jpg

Περίμενες ότι η σειρά με τη Μονακό θα ήταν τόσο οριακή και δύσκολη;

«Να πω την αλήθεια δεν την περίμενα τόσο δύσκολη. Η Μονακό ξέραμε ότι είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες αλλά βγάλανε μεγάλη ποιότητα και μεγάλη συνοχή. Ξέραμε ότι είχανε ταλέντο και αθλητικότητα, αλλά βγάλανε και μία πειθαρχία, ήταν και στα πέντε παιχνίδια το ίδιο καλοί, εξίσου “μέσα” στο παιχνίδι, με πάρα πολύ «physicality» και πραγματικά μας φτάσανε στα όριά μας. Βέβαια καταλάβαμε και εμείς ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες δυσκολίες».

Θυμάσαι την πρώτη στιγμή φέτος, μέσα στη σεζόν, που σκέφτηκες: Ναι, μπορούμε να το κάνουμε, το Βελιγράδι δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο! 

«Δεν θα σου πω ψέματα, εγώ δεν το σκεφτόμουν έτσι. Το έβλεπα σταδιακά, 8αδα, πλεονέκτημα έδρας, μετά η σειρά με τη Μονακό... Σίγουρα όταν κερδίσαμε το 3ο παιχνίδι της σειράς με τη Μονακό, είπα μέσα μου ότι μπορούμε να το κάνουμε ή ίσως και λίγο νωρίτερα όταν κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα στη regular season, αλλά η νοοτροπία του να πηγαίνουμε βήμα – βήμα, μας έφτασε εδώ που μας έφτασε».

Ποιος συμπαίκτης σου πιστεύεις ότι χάρηκε περισσότερο την πρόκριση στο Final 4;

«Εντάξει νομίζω όλοι, δεν μπορώ να πω έναν ξεχωριστά, ήμασταν σαν μικρά παιδιά. Όταν φτάνεις εκεί που θέλεις από την αρχή και δικαιώνονται οι κόποι σου, νομίζω είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο».
thumbnail_1652558691623.jpg

Και τώρα Αναντολού Εφές… Την έχετε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές φέτος, έχεις μια εικόνα γι’ αυτή, ποιό πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί για την πρόκριση στον τελικό; 

«Σίγουρα είναι μια ομάδα με εμπειρία, μια ομάδα πάρα πολύ καλή, ξέρει τον τρόπο, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει το μέταλλο, έχει δύο από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης, οι οποίοι παίζουνε καταπληκτικά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί, έχουν μια συνοχή, μια έμπειρη ομάδα και το κλειδί θα είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Να παίξουμε την ίδια σκληρή άμυνα που παίξαμε στα πιο πολλά παιχνίδια με τη Μονακό, εκτός μόνο από το 2ο ματς. Αυτό είναι το σημαντικό, να παίξουμε σκληρά και να περιορίσουμε τα λάθη στην επίθεση, ελέγχοντας τον ρυθμό και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά…»

Θα σε γυρίσω λίγο πίσω, στο 2012 και 2013, τις χρονιές των back to back του Ολυμπιακού, που εσύ ήσουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Τότε βλέποντας αυτές τις επιτυχίες, πίστευες ότι μια μέρα θα μπορέσεις να έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις κάτι αντίστοιχο;

«Σίγουρα ήταν το όνειρό μου, σίγουρα το έβλεπες και… νοσταλγούσες, έβλεπες όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες και έλεγες: Θέλω και γω να βρεθώ στη θέση τους κάποια μέρα! Οπότε εφόσον ήρθε η στιγμή, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το ζήσουμε γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου ξαναέρθει αυτή η ευκαιρία... Και όταν τελειώσει το παιχνίδι της Πέμπτης να ξέρεις ότι έδωσες το 100%, ότι είσαι ευχαριστημένος και τελικά από το αποτέλεσμα θα φανεί αν ήσουν άξιος να περάσεις στον τελικό…»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0