EuroLeague Final-4 2022

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Για τον Ντουράντ οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι τρελοί. Για μένα είναι δικοί μου άνθρωποι...» (video)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Για τον Ντουράντ οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι τρελοί. Για μένα είναι δικοί μου άνθρωποι...» (video)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο BN Sports για όλα, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Βελιγράδι και ζήσει το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Final 4. Απάντησε για όσα σκέφτεται και νιώθει, αν το περίμενε όταν υπέγραφε στον Ολυμπιακό, την αντίπαλο στον ημιτελικό, Αναντολού Εφές, τα όσα συζήτησε με τον Κέβιν Ντουράντ και τη σχέση… αγάπης με τον κόσμο του Ολυμπιακού, στέλνοντάς τους το δικό του μήνυμα!

Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Το BN Sports βρέθηκε στη «Μedia Day» του Ολυμπιακού, λίγα 24ωρα πριν οι ερυθρόλευκοι αναχωρήσουν για το Βελιγράδι, και... ανέκρινε τον Σακίλ Μακίσικ, με τον Αμερικανό γκαρντ - φόργουορντ να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και να μην το κρύβει στιγμή, με ένα πλατύ χαμόγελό να τον συνοδεύει καθ' όλη τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησής μας...

Αυτή θα είναι η πρώτη σου συμμετοχή σε Final 4. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου; Νιώθεις αγχωμένος;

«Όχι ιδιαίτερα, περισσότερο θα έλεγα ότι είμαι ανυπόμονος, θέλω να είμαι εκεί, σε αυτές τις μεγάλες στιγμές, τα μεγάλα παιχνίδια, γι’ αυτά ζω! Σκέφτομαι τα συστήματα που θα παίξουμε, τις τοποθετήσεις που πρέπει να πάρω στο γήπεδο, τα τρίποντα που θα σουτάρω και προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτές τις σκέψεις. Ακόμα και αν ακόμα έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας, ειλικρινά είμαι ενθουσιασμένος»!

Όταν πρωτοήρθες στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού, περίμενες ότι θα καταφέρεις να πετύχεις μια μέρα το στόχο ενός Final 4;

«Ναι! Σίγουρα ναι, ακόμα και την πρώτη χρονιά που ήρθα, πριν o Covid-19 μας «πάρει» τη χρονιά, σκεφτόμουν συνέχεια πως θα καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι-οφ γιατί βρισκόμασταν κάπου στην 8η-9η θέση. Οπότε ναι, δεν θα πήγαινα πουθενά αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο»!

«Δεν είμαστε outsider με την Εφές»

Θα ήθελα τη γνώμη σου για την Αναντολού Εφές, τους έχετε αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος, ποιο θα είναι το κλειδί για να κερδίσετε τον ημιτελικό και να πάρετε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό;

«Νομίζω έχω αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα γύρω στις 10 φορές τα τελευταία 7 χρόνια, που έπαιζα στην Τουρκία και εδώ, είναι μια πραγματικά καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Εμείς απλά πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι εκείνη στη μέρα, δεν έχει σημασία ποια είναι η καλύτερη ομάδα, αυτή τη συγκεκριμένη μέρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα»! 

Πιστεύεις ότι είστε το outsider;

«Όχι! Σε καμία περίπτωση και δεν έχω ιδέα καν από που προέκυψε αυτό (γέλια). Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα έλεγε κάτι τέτοιο, ενώ αποδείξαμε όλη τη χρονιά ότι μας άξιζε που βγήκαμε 2οι, ίσως ακόμα και 1οι! Οπότε, δεν ξέρω, πάντως σίγουρα όλοι έχουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν».

Προέκυψε μάλλον επειδή είναι οι περσινοί νικητές της Euroleague…

«Ναι αλλά αυτή είναι μια καινούρια χρονιά (γέλια)! Δεν παίζει κανένα ρόλο το ποιος τελείωσε 1ος πέρσι, ξέρεις κάτι δεν με νοιάζει καν τι έγινε στο παρελθόν, σκέφτομαι μόνο ότι πρέπει να πάμε εκεί και να το… κάνουμε»!

«Ο Ντουράντ μου είπε ότι οι οπαδοί μας είναι… τρελοί!»

Θα μπορούσες να μας πεις κάτι «spicy» για τη συνάντησή σου με τον Κέβιν Ντουράντ; Κάτι που σου είπε ο ίδιος;

«(Πολλά γέλια) Όχι εντάξει ξέρεις, είχαμε μια πιο προσωπική συζήτηση. Αλλά μου είπε συγχαρητήρια, ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι και φυσικά ότι οι οπαδοί μας είναι… τρελοί! Και με συμβούλεψε να συνεχίσουμε έτσι».
fr8591cxmaiehbe.jpg

Γνωριζόσασταν από πριν;

«Ναι έχουμε ξαναμιλήσει και παλιότερα αλλά δεν είχε τύχει να συναντηθούμε ποτέ. Έχουμε κοινούς φίλους και έχουμε μιλήσει στο παρελθόν αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε από κοντά! Αυτό είναι κάτι «τρελό» για όλους ε»;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι οι… άνθρωποί μου! Θέλω να γκρεμίσουν το γήπεδο!»

Ναι εννοείται! Στα δικά μας, είπες για το… τρελό κοινό του Ολυμπιακού. Σε έχουμε δει να πραγματοποιείς τις καλύτερες εμφανίσεις σου μπροστά σε αυτό το κοινό, εδώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο Βελιγράδι θα έχετε τεράστια υποστήριξη τόσο από τους Σέρβους, όσο και από τους Έλληνες οπαδούς του Ολυμπιακού. Είναι αυτό ένα κίνητρο ειδικά για σένα;

«Ναι, είναι κάτι που πάντα το θέλω! Να παίζω καλά στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας και ακόμα και όταν αυτό δεν συμβαίνει θέλω να βγαίνει κάποιος άλλος μπροστά και να κερδίζουμε το παιχνίδι. Δεν θέλω όλος αυτός ο κόσμος να γυρίζει στο σπίτι του λυπημένος! Ακόμα και πριν πετύχουμε το στόχο του Final 4, νομίζω ότι όλοι πίστευαν σε μας, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα, ή τουλάχιστον ότι θα έχουμε την ευκαιρία να το πετύχουμε. Και τώρα αυτή η ευκαιρία είναι μπροστά μας»!

Νιώθω ότι έχεις δημιουργήσει μια πιο… ξεχωριστή και συναισθηματική σχέση με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Συμφωνείς;

«Ναι ναι (σ.σ. πριν καν ολοκληρωθεί η ερώτηση)! Εννοείται αυτό, είναι οι άνθρωποί μου και τους αγαπώ! Όταν βγάζω τη φόρμα και μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να δώσω το δικό μου σόου γι’ αυτούς! Αν φυσικά τα καταφέρω…»

Έχεις κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να τους στείλεις;

«Πρώτα απ΄ όλα να έχουν ένα καλό και ασφαλές ταξίδι για το Βελιγράδι, εύχομαι όλοι να φτάσουν καλά. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών να είναι όλοι ασφαλείς, δε θέλουμε να έχουμε κανένα απρόοπτο περιστατικό και από εκεί και πέρα σίγουρα να το ζήσουν με τρέλα! Θα μου άρεσε να τους έβλεπα να… γκρεμίζουν το γήπεδο αν μπορούν και να το κάνουν όσο πιο δύσκολο γίνεται για την Εφές, όπως και εμείς»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0