EUROBASKET 2022

Ο Σκαριόλο για τον Λορέντσο Μπράουν: «Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για καλύτερο νατουραλιζέ» (video)

Ο Σκαριόλο για τον Λορέντσο Μπράουν: «Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για καλύτερο νατουραλιζέ» (video)

Σε «πελάγη ευτυχίας» έπλεε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, μετά την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του EuroBasket 2022, από τον Λορέντσο Μπράουν και τη συνεισφορά του στην πορεία της «ρόχα».

Πολλοί την είχαν ξεγραμμένη όμως η Εθνική Ισπανίας φώναξε και πάλι βροντερό «παρών» και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη Γαλλία, στο remake του τελικού του 2011. Καθοριστικός και άκρως κομβικός στο ματς-θρίλερ του ημιτελικού με τους Γερμανούς ήταν ο Λορέντσο Μπράουν με 29 πόντους, για τον οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «ρόχα» είχε μόνο τα καλύτερα να πει, μιλώντας στα media μετά την τεράστια πρόκριση.

«Δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε διαφορετικό τρόπο να εντάξουμε έναν καινούργιο παίκτη, από το να του μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, πως να παίζει χαρτιά με τους υπόλοιπους, να αισθάνεται άνετα και να δημιουργήσουμε καλή χημεία από την ανθρώπινη πλευρά και όχι μόνο την αγωνιστική. Μέρα με τη μέρα ο Λορέντσο γίνεται περισσότερο ηγέτης και καταλαβαίνει τι χρειάζεται η ομάδα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από εκείνον και ελπίζουμε να διασκεδάζει και εκείνος την εμπειρία. Πάντως οι συμπαίκτες του είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που τον έχουν σαν παίκτη αλλά και σαν άνθρωπο».

Από τη μεριά του, ο Μπράουν μετά την σπουδαία του εμφάνιση και την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

«Τρομερή ατμόσφαιρα, τρομερή ενέργεια. Ένιωθα εξαιρετικά από το τζάμπολ, όπως και όλη η ομάδα. Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό. Θα ήθελα να δώσω ξεχωριστά τα συγχαρητήριά μου στον Αλμπέρτο, ο οποίος έπαιξε στο τέλος φανταστική άμυνα στον Ντένις (Σρέντερ)» και συμπλήρωσε για την το πλάνο. «Η στρατηγική μας πήγε πολύ καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

Η ανάληψη του ισπανικού διαβατηρίου και η κλήση του στην Εθνική Ισπανίας έφερε αντιδράσεις, με τον ίδιο να απαντά μέσα στο γήπεδο.


 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0