EUROBASKET 2022

Ο Αντρέας Όμπστ στο BN Sports: «Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο» (video)

Ο Αντρέας Όμπστ στο BN Sports: «Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο» (video)

Ένας από τους παίκτες που πλήγωσαν πολύ την ελληνική άμυνα στον προημιτελικό EuroBasket 2022, ο Αντρέας Όμπστ, μίλησε στην κάμερα του BN Sports μετά τον γερμανικό θρίαμβο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Σε τρομερή βραδιά βρέθηκε ο Αντρέας Όμπστ στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ελλάδα, φορτώνοντας το καλάθι της επίσημης αγαπημένης με 19 πόντους, έχοντας 5 εύστοχα τρίποντα σε 7 προσπάθειες (71.4%).

Αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και αυτό είναι κατεξοχήν το παιχνίδι του 26χρονου γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος μίλησε στο BN Sports μετά την πρόκρισή της ομάδας του στους ημιτελικούς του Eurobasket 2022 και δεν έκρυψε στον στόχο των Γερμανών, που δεν είναι άλλος από μία θέση στο βάθρο.

Ήταν ένα από αυτά τα βράδια που ό,τι σουτάρεις μπαίνει ή αυτή η νίκη ήταν το αποτέλεσμα ενός πολύ καλά εκτελεσμένου αγωνιστικού πλάνου;

«Νομίζω ότι βάλαμε περισσότερα σουτ από ότι συνήθως. Ξεκινήσαμε ‘καυτοί’, όπως και η Ελλάδα, αλλά εμείς παραμείναμε σε όλο το παιχνίδι. Και αμυντικά όμως ήμασταν καλόί, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για εμάς».

Πόσο κοντά ήταν αυτό το παιχνίδι στην τελειότητα;

«Δεν νομίζω ότι υφίσταται η τελειότητα σε τέτοια παιχνίδια, αλλά ήταν όντως ένα πολύ καλό ματς για εμάς. Είχαμε ένταση και ομαδικότητα στον μέγιστο βαθμό, άρα ναι σχεδόν τέλειο».

Τι συζητήθηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο (σσ. η Γερμανία έχανε τότε με 61-57);

«Είπαμε ότι πρέπει να κλείσουμε περισσότερο στο ζωγραφιστό και να μην αφήσουμε εύκολα καλάθια στον Γιάννη. Ακόμα ότι πρέπει να έχουμε λίγο καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να συνεχίσουμε να σουτάρουμε έχοντας πίστη».

Σε τι επίπεδα βρίσκεται η αυτοπεποίθησή σας μετά από αυτήν την νίκη; Σκέφτεστε το μετάλλιο;

«Η αυτοπεποίθησή μας είναι αρκετά ψηλά, αλλά δεν έχουμε εκπλαγεί από το που βρισκόμαστε. Το πιστεύαμε όλο το καλοκαίρι και εξαρχής ο στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο. Το έχουμε πλησιάσει αρκετά, αλλά δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά ακόμα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0