EUROBASKET 2022

Δημήτρης Ιτούδης: «Πρώτος εγώ, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη» (video)

Δημήτρης Ιτούδης: «Πρώτος εγώ, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη» (video)

Λίγα λεπτά μετά το χαμένο προημιτελικό με τους Γερμανούς (107-96), ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ μιλώντας για το τι έφταιξε τεχνικά και προήλθε αυτή η ήττα καθώς και στη σωστή νοοτροπία που πρέπει να δείξει η ομάδα για να ξανασηκωθεί.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Πρώτα απ’ όλα η Γερμανία άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη σήμερα και πρέπει να της δώσουμε συγχαρητήρια. Το γεγονός ότι ο Όμπστ και ο Βάγκνερ σούταραν 10/14 τρίποντα οι δυο τους, είναι ένα εκπληκτικό ποσοστό και μας πλήγωσαν αρκετά. Προφανώς αμυντικά δεν πήγε καλά το πλάνο από τις αρχές του παιχνιδιού. Βρήκαμε όμως τον τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να πάρουμε ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου με το εκπληκτικό σουτ του Κώστα. Γενικότερα όμως εμείς κυνηγούσαμε στο σκορ και αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει τόσο νωρίς στο παιχνίδι».

Στην ερώτηση κατά πόσον ήταν πλασματική η εικόνα και το σκορ του πορώτου ημιχρόνου (61-57) και αν αυτό μας παρέσυρε στο δεύτερο μέρος είπε πως:

«Είναι αληθινό, συνέβη εκεί έξω. Δεν είναι πλασματικό. Το παιχνίδι εκεί πήγαινε, προφανώς κάτι αφήσαμε περισσότερο που δεν έπρεπε και κυρίως τα off screen, τις καταστάσεις δηλαδή που έβγαινε ο Ομπστ ή τα pick n’ roll του Βάγκνερ στις αλλαγές μας που μας τιμώρησαν. Αυτά όμως είναι της τεχνικής ανάλυσης και δεν είναι η ώρα».

Για το άδοξο της υπόθεσης μιας και η Εθνική μας ομάδα ήταν η μοναδική με 6/6 έως σήμερα και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον, τόνισε ότι:

«Είναι σημαντική η λέξη άδοξα που ειπώθηκε. Είναι σημαντικό που δημιουργήσαμε τις προσδοκίες και κάναμε τον κόσμο υπερήφανο έως τώρα. Στον αθλητισμό όμως υπάρχει και η κακή μέρα, η αστοχία, η καλή εμφάνιση των άλλων. Δεν παίζουμε μόνοι μας και σήμερα οι Γερμανοί ήταν πολύ καλύτεροι. Τους δώσαμε βέβαια και εμείς κάποια πράγματα για να συμβεί αυτό. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών αυτού που ανέφερα πριν λίγο. Και πρώτος εγώ αναλαμβάνω όλη την ευθύνη στο στρατηγικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε όλα αυτά. Θεωρώ πως αυτή είναι μία αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί. Το είπα και στους παίκτες. Όταν στη ζωή πέφτεις, πρέπει να ξανασηκωθείς. Δεν θα σου δώσει απαντήσεις ούτε ο Ιτούδης τώρα ούτε κάποιος άλλος. Αυτές θα δοθούν στην πορεία και στη νοοτροπία και τη διάθεση που θα δείξουμε».


Ακολουθούν δηλώσεις από τη Συνένετυξη Τύπου και τη μεικτή ζώνη από την απεσταλμένη του BN Sports στο Βερολίνο, Βασιλική Καραμούζα:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0