EUROBASKET 2022

Μπρετ Μπραϊελμάιερ: Οι Γερμανοί έχουν τον δικό τους… Οπενχάιμερ

Μπρετ Μπραϊελμάιερ: Οι Γερμανοί έχουν τον δικό τους… Οπενχάιμερ

Την Γερμανία θα βρει απέναντί της η Εθνική μας Ομάδα, με το τεχνικό επιτελείο των διοργανωτών να συμπεριλαμβάνει τον assistance κόουτς των Ορλάντο Μάτζικ, Μπρετ Μπραϊελμάιερ, σε ρόλο αντίστοιχο με τον δικό μας Τζος Οπενχάιμερ των Μιλγουόκι Μπακς.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την γηπεδούχο Γερμανία (21:30) με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του EuroBasket 2022. Η ομάδα του κόουτς, Γκόρντον Χέρμπερτ βασίζει πάρα πολλά στην παρουσία των NBAers, Ντάνιελ Τάις, Ντένις Σρέντερ και του νεαρού αστέρα της Φραντς Βάγκνερ. Ο τελευταίος αποτελεί ένα από τα μεγάλα prospects των τελευταίων χρόνων στον «μαγικό κόσμο» του NBA και η ομάδα του, οι Ορλάντο Μάτζικ δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν να έρθει στα γήπεδα της Ευρώπης χωρίς… παρέα.

Οι «μάγοι» έχουν στείλει έναν άνθρωπο από το προπονητικό τους επιτελείο, τον Μπρετ Μπραϊελμάιερ να συνδράμει την προσπάθεια των Γερμανών, σε ρόλο βοηθού προπονητή. Η κατάσταση θυμίζει πολύ την αντίστοιχη στην δική μας Εθνική Ομάδα, με τον Τζος Οπενχάιμερ να βρίσκεται στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη ως «απεσταλμένος» των Μιλγουόκι Μπακς για χάρη κυρίως του Γιάννη αλλά και του Θανάση Αντετοκούνμπο. Μάλιστα το Ορλάντο θα είχε και αυτό δύο αδέλφια στην 12αδα της Γερμανίας όμως ο… αντίστοιχος Θανάσης, Μο Βάγκνερ τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν το Ευρωμπάσκετ.

Ο προπονητής των Γερμανών, Γκόρντον Χέρμπερτ μίλησε δε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του Μπραϊελμάιερ στο πλευρό του, όταν ρωτήθηκε πριν την έναρξη του τουρνουά: «Ξέρω τον Μπρετ από την εποχή μου στους Μπρούκλιν Νετς, όταν εγώ ήμουν σύμβουλος και αυτός βοηθός προπονητή εκεί. Στα 37 του είναι ακόμα νέος και έχει πολλή ενέργεια, θετική διάθεση και μεγάλη δύναμη που πηγάζει από το μπάσκετ. Εκτός των άλλων είναι πάρα πολύ καλός στην ανάπτυξη παικτών (σ.σ. αυτός είναι και ο λόγος που οι Μάτζικ τον έχουν… ρίξει στο πλευρό του Βάγκνερ). Παρόλο που όλοι οι προπονητές μας πρέπει να έχουν λόγο σε κάθε ζήτημα που προκύπτει, μου αρέσει όταν ο καθένας εργάζεται και ειδικεύεται σε έναν τομέα. Ο Μπραϊελμάιερ θα επικεντρωθεί κυρίως στο κομμάτι της επίθεσης. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που τον έχουμε στο προπονητικό επιτελείο».

Ο πρώην assistant κόουτς σε Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μπρούκλιν Νετς, θεωρείται μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ότι έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ανάπτυξη του Φραντς, αποτελώντας τον «εξ απορρήτων» του νεαρού Γερμανού στο Ορλάντο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνε νωρίτερα στο γήπεδο για ανάλυση βίντεο, με σκοπό να αναπτύξουν την αντίληψη και τη δημιουργία του Βάγκνερ μέσα στο παρκέ, με τον Μπραϊελμάιερ να θεωρείται κομβικός στην αλλαγή του παιχνιδιού τους Φραντς και στο να τον πείσει να «πάρει τη μπάλα στα χέρια του». 

Σχετικά με τον αν η παρουσία του Μπραϊελμάιερ αποτέλεσε απαράβατη προϋπόθεση από πλευράς των Μάτζικ για την παρουσία των Βάγκνερ στο ρόστερ, ο Χέρμπερτ είχε δηλώσει: «Όχι, δεν έθεσαν όρους. Είχα μιλήσει με τον Μπρετ τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Όπως είπα, τον ξέρω από την εποχή μου στο Μπρούκλιν. Είναι ένας πραγματικά φιλόδοξος και ικανός προπονητής που θα γίνει πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ αργά ή γρήγορα. Απλώς ήταν απόλυτα λογικό για όλες τις πλευρές να τον έχουμε μαζί μας στο Ευρωμπάσκετ».

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0