EUROBASKET 2022

Ο Μίρο Λιτλ στο BN Sports: «Ο Μάρκανεν πιστεύει στις δυνατότητές μου»

Ο Μίρο Λιτλ στο BN Sports: «Ο Μάρκανεν πιστεύει στις δυνατότητές μου»

Ο Λάουρι Μάρκανεν κάνει πράγματα και θαύματα στο φετινό EuroBasket, όμως το νέο ανερχόμενο αστέρι της Φινλανδίας ακούει στο όνομα Μίρο Λιτλ και μιλά στο BN Sports για την μέχρι τώρα εμπειρία του σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Μπορεί όλα τα βλέμματα να στρέφονται στον Λάουρι Μάρκανεν όταν κάποιος βλέπει τους αγώνες της Φινλανδίας και λογικό, μιας και ο 25χρονος NBAερ είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα του Λάσι Τουόβι έχει φτάσει μέχρι στους «8» του EuroBasket 2022. Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει τη μεγαλύτερη εικόνα θα δει τον 18χρονο (σσ. γεννημένος το 2004) Μίρο Λιτλ, ο οποίος διαθέτει τρομερό κορμί και αρκετά ανεπτυγμένο skill set για την ηλικία του.

Στο νοκ-άουτ με την Κροατία, ο νεαρός γκαρντ, που θα αγωνίζεται στο «Sunrise Christian Academy», βρέθηκε στο παρκέ για 11 λεπτά, μετρώντας 5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο προπονητής του σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, ενώ αμέσως μετά μίλησε στο BN Sports για την μέχρι τώρα εμπειρία του στη διοργάνωση.

Η πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις live ήταν στο ANGT της Πάτρας τον περασμένο Μάρτιο. Εκεί έδειχνες πολύ καλύτερος από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας σου, όμως και τώρα δεν τα πήγες άσχημα κόντρα σε πολύ πιο έμπειρους παίκτες. Ποιο είναι το μυστικό;

«Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που πατάς το πόδι σου στο παρκέ πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το μπάσκετ είναι πάντα και παντού το ίδιο, υπάρχουν δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, δύο μπασκέτες και μία μπάλα».

Ο κόουτς Τουόβι δείχνει να σε εμπιστεύεται αρκετά. Πώς είναι η σχέση μεταξύ σας;

«Έχουμε πολύ καλή σχέση, όχι μόνο με τον κόουτς, αλλά με όλη την ομάδα. Αγαπάμε ο ένας τον άλλο και προσέχουμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε πολύ δεμένοι».

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα μετά την πρόκριση τους «8» της διοργάνωσης;

«Είναι υπέροχο. Ήταν μια τρομερή νίκη κόντρα στην Κροατία. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε όμως στο επόμενο παιχνίδι, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Ισπανία».

Πώς το βλέπεις αυτό το παιχνίδι με την Ισπανία;

«Θα είναι σίγουρα ένα πολύ καλό ματς. Δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον της Ισπανίας, οπότε θα έχει πλάκα για εμένα. Ανυπομονώ».

finland_2.jpg

Είναι το πρώτο σου μεγάλο τουρνουά. Υπάρχει κάτι που σε έχει δυσκολέψει μέχρι στιγμής;

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε για τόσο καιρό σε ένα ξενοδοχείο. Είναι ένα μακρύ σε διάρκεια τουρνουά, οπότε κάθε μέρα πρέπει να κάνεις έξυπνες επιλογές και να είσαι πάντα έτοιμος. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, υπάρχουν πολλά up and down, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».

Πώς είναι να παίζεις δίπλα σε έναν παίκτη όπως ο Μάρκανεν; Πήρες κάποια συμβουλή από αυτόν τώρα που είναι να μετακομίσεις στις ΗΠΑ για να ξεκινήσεις να φοιτάς στο κολλέγιο;

«Καταπληκτικός συμπαίκτης, καταπληκτικός άνθρωπος. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Λάουρι. Μου είπε ότι πρέπει να έχω αυτοπεποίθηση. Πιστεύει στις δυαντότητές μου και ότι μπορώ να παίξω απέναντι σχεδόν σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0