EUROBASKET 2022

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Υπάρχει μέταλλο»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Υπάρχει μέταλλο»
Ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης της Ελλάδας κόντρα στην Τσεχία, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο BN Sports για το μέταλλο που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γύρισε το ματς. 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ένας από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμό λίγο πριν την έναρξη του EuroBasket 2022. Ήταν ένας από τους παίκτες που χρειάστηκε λοιπόν να καταβάλει διπλή και τριπλή προσπάθεια για να είναι έτοιμος και στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο πολύπειρος φόργουορντ έψαχνε από την αρχή του τουρνουά και το βρήκε στο πιο κομβικό σημείο. Στο νοκ-άουτ της φάσης των «16» απέναντι στην δυσκολοκατάβλητη Τσεχία. Μιλώντας στο BN Sports μετά από τη σπουδαία αυτή επικράτηση, τόνισε ότι το κλειδί του ματς δεν ήταν τόσο τακτικό, όσο ψυχολογικό.

Ήταν ένα πολύ έντονο συναισθηματικά παιχνίδι, ακόμα και για εμάς που το ζήσαμε απ’αέξω. Μπορείς να περιγράψεις με λόγια πως ήταν για εσάς που το βιώσατε εκ των έσω;

«Ήταν όντως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αγχωτικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Τσεχία. Έδωσε μια φοβερή μάχη. Από την πλευρά μας είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε την νίκη και να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Τι δείχνει για την ομάδα το γεγονός ότι βρήκε δύο νέους πρωταγωνιστές στο πρόσωπο το δικό σου και του Λαρεντζάκη;

«Υπάρχει μέταλλο. Το σημαντικό δεν είναι ποιος είναι πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη φάση. Το σημαντικό είναι η ομάδα να προχωράει, να κερδίζει και νομίζω ότι αυτό φάνηκε σήμερα. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι όσοι μπήκαν στο παρκέ προσπάθησαν να δώσουν ‘κάτι’. Έτσι καταφέραμε να πάρουμε τον πρώτο τελικό από αυτούς που έχουμε μπροστά και μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

papi-nick.jpg

Ήταν ένα παιχνίδι που χρειάστηκε στη διάρκειά του να αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο; Παραδείγματος χάρη με την παρουσία των ψηλών;

«Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τακτικό το θέμα. Έπρεπε απλά να ηρεμήσουμε, να πατήσουμε λίγο τα πόδια μας στη γη και να χαλαρώσουμε εντός εισαγωγικών, ώστε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε ότι παίζουμε. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα, να παίξουμε πιο σκληρά. Όλα αυτά τα πράγματα που δεν κάναμε τόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ήμασταν κάπως μαγκωμένοι. Στο ημίχρονο καταλάβαμε ότι έπρεπε να πάρουμε μία ανάσα, να ηρεμήσουμε και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε να κάνουμε».

Ακολουθεί ένας ακόμα τελικός κόντρα στη Γερμανία αυτή τη φορά. Μία πρώτη σκέψη ενόψει αυτού του ματς;

«Δεν έχουμε προλάβει να σκεφτούμε. Γενικά δεν μου αρέσει να προτρέχω και να βιάζομαι να κοιτάξω μπροστά. Από τώρα μέχρι να έρθει αυτό το παιχνίδι θα έχουμε τον χρόνο να καταστρώσουμε τα σχέδια και να σκεφτούμε πως θα παίξουμε. Σίγουρα η Γερμανία είναι μια ομάδα πολύ ενθουσιώδης, παίζει εντός έδρας, παίζει σε πολύ γρήγορο ρυθμό, έχει παίκτες πολύ επικίνδυνους, στα γκαρντ κυρίως. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί, κυρίως αμυντικά, να ελέγξουμε τον ρυθμό και ελπίζω ότι θα είμαστε εντάξει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0