EUROBASKET 2022

Ο Ντάνιελ Τάις στο BN Sports: «Ο ρόλος του Γιάννη στην Εθνική είναι ακόμα πιο κομβικός από ότι στους Μπακς» (video)

Ο Ντάνιελ Τάις στο BN Sports: «Ο ρόλος του Γιάννη στην Εθνική είναι ακόμα πιο κομβικός από ότι στους Μπακς» (video)
Ο Ντάνιελ Τάις μιλάει στο BN Sports μετά την πρόκριση της Γερμανίας στους «8» του EuroBasket, με φόντο μια πιθανή διασταύρωση με την Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Η οικοδέσποινα του EuroBasket 2022, Γερμανία, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαυροβουνίου και να εξασφαλίσει τη θέση της στη φάση των «8» της διοργάνωσης. Εκεί θα βρει απέναντί της τον νικητή της αναμέτρησης Ελλάδα – Τσεχία (11/09, 21:45) και άπαντες ελπίζουμε ότι αυτός θα φοράει γαλανόλευκα.

Για αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο μίλησε στην κάμερα του BN Sports ο Ντάνιελ Τάις, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια πιστός στις υποχρεώσεις του με το εθνόσημο, ενώ κουβαλάει και την εμπειρία των 306 συμμετοχών στο NBA.

Ξεκινήσατε πολύ καλά το ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο και χτίσατε ένα προβάδισμα 24 πόντων (48-24, 20’). Τι δεν δούλεψε σωστά στο δεύτερο μέρος του αγώνα;

«Το Μαυροβούνιο έπαιξε για αρκετή ώρα ζώνη κι εμείς δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ούτε βάλαμε τα σουτ. Και αμυντικά είχαμε όμως προβλήματα στο δεύτερο μέρος, τους επιτρέψαμε πολλά σουτ».

Τι χρειάζεται να βελτιώσετε ενόψει του επόμενου αγώνα;

«Το επόμενο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα παίξουμε είτε με την Ελλάδα, είτε με την Τσεχία. Θα είναι διαφορετικό, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία».

Ας υποθέσουμε ότι θα παίξετε με την Ελλάδα. Γνωρίζεις πολύ καλά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον έχεις αντιμετωπίσει πολλές φορές στο NBA. Θα έλεγες ότι ο ρόλος του στην Εθνική είναι διαφορετικός από ότι είναι στους Μπακς;

«Πιθανότατα ο ρόλος του είναι ακόμα πιο κομβικός στην Εθνική από ότι στους Μπακς. Είναι τρομερός στον αιφνιδιασμό, είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις στο ένας εναντίον ενός, οπότε θα πρέπει όλη η ομάδα να ασχοληθεί με την άμυνα πάνω του. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι του πιο αργό».

Για ποιους άλλους Έλληνες παίκτες νομίζεις ότι πρέπει να ανησυχείτε;

«Η Ελλάδα διαθέτει προφανώς μία εξαιρετική ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες της Euroleague. Φυσικά ο βασικός παράγοντας είναι ο Γιάννης, αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν τους. Ωστόσο πρέπει πρώτα να κερδίσουν (σσ. τον αγώνα με την Τσεχία)».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0