EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022 daily blog: Ο νταλγκάς του Αταμάν, το σερί των Ισπανών και ο άνθρωπος-μπύρα

EuroBasket 2022 daily blog: Ο νταλγκάς του Αταμάν, το σερί των Ισπανών και ο άνθρωπος-μπύρα
Η «καρδιά» του EuroBasket 2022 χτυπάει πλέον στο Βερολίνο κι εκεί ακριβώς θα χτυπάει και η δική μου για τις επόμενες 10 ημέρες. So far so good, εδώ στη Γερμανία, με πλούσιο και χορταστικό μπασκετικό θέαμα από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.
Η ημέρα ξεκίνησε με το ντέρμπι ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γαλλία. Η γειτονική μας χώρα πήγε να κάνει να μια μεγάλη ανατροπή επιστρέφοντας από το -16, ωστόσο στο τέλος ήπιε όλο τον... Βόσπορο και πνίγηκε αφήνοντας τον Ρούντι Γκομπέρ και την παρέα του να πάρουν το εισιτήριο για τους «8». Φυσικά ο Εργκίν Αταμάν ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη Τύπου, αφού δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την έκβαση της αναμέτρησης, ενώ και ο Μπουγκραχάν Τουντσέρ που καθόταν δίπλα του φυσούσε και ξεφυσούσε βουρκωμένος. Έτσι είναι όμως ο επαγγελματικός αθλητισμός, οι λύπες είναι πάντα περισσότερες και συνήθως πιο έντονες από τις χαρές.
Ακολούθησε η νίκη της Σλοβενίας απέναντι στο Βέλγιο, σε ένα παιχνίδι που προμηνυόταν πολύ πιο αδιάφορο από όσο ήταν στην πραγματικότητα. Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε έναν ακόμα αγώνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2017, παρουσία μάλιστα της μητέρας του, Μίριαμ Ποτέρμπιν, στις εξέδρες της «Merdeces-Benz Arena» η οποία πανηγύρισε τα καλάθια του κανακάρη της παρότι οι δυο τους βρίσκονται εν μέσω δικαστικής διαμάχης! Ω, ναι, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αυτά.
Βλέπετε ο 23χρονος σταρ των Ντάλας Μάβερικς μόλις πρόσφατα κινήθηκε νομικά απέναντί της, προκειμένου να κατοχυρώσει το όνομά του για όποια εμπορική χρήση επιθυμεί εκείνος, κάτι που όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν (και βρίσκεται μέχρι να βγει απόφαση) υπό τον έλεγχο της μητέρας του. Κλείνει η gossip παρένθεση, επιστροφή στα όσα έγιναν στο παρκέ.
Τρίτο παιχνίδι στη σειρά αυτό ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γερμανία και το Μαυροβούνιο. Εκεί η αλήθεια είναι πως περίμενα ένα κατάμεστο γήπεδο να δώσει χρώμα και παλμό στον αγώνα, ωστόσο, διαψεύστηκα οικτρά. Οι κερκίδες είχαν κόσμο, δεν ήταν βέβαια ασφυκτικά γεμάτες και παρόλο που οι περισσότεροι οπαδοί είχαν κρεμασμένο στο στήθος τους ένα κασκόλ της ομάδας, η ατμόσφαιρα ήταν κάπως ψυχρή ή ξενέρωτη αν προτιμάτε.

302723045_1767775753580531_431956884390384887_n.jpg

Η νίκη των Γερμανών ήρθε κι ευτυχώς αμέσως μετά ήρθε και η αναμέτρηση των Ισπανών με τους Λιθουανούς. Οι οπαδοί των δεύτερων κατάφεραν να μας «ξυπνήσουν» όλους, όμως στο φινάλε η «φούρια ρόχα» ήταν αυτή που χαμογέλασε, προκρινόμενη στους «8» της διοργάνωσης για 21η συνεχόμενη φορά! Φυσικά το πρώτο και το τελευταίο ματς της ημέρας οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο, για να μην πλήξουμε στιγμή.
Highlight της ημέρας ο κύριος που κουβαλούσε στην πλάτη του ένα βαρέλι μπύρας (έξι ευρώ το ποτήρι παρακαλώ) και το πεντανόστιμο παγωτό που υπήρχε στην αίθουσα του catering για τους δημοσιογράφους.
Κι αν είπαμε και δυο κουβέντες παραπάνω για το φαγητό που προσέφερε η διοργάνωση στο Μιλάνο, νερό και αλάτι.

303419937_826050141894719_4241664870523404990_n.jpg

Βασιλική

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0