EUROBASKET 2022

Ισπανία - Λιθουανία 102-94: Για 21η σερί διοργάνωση στην οχτάδα οι Ισπανοί!

Ισπανία - Λιθουανία 102-94: Για 21η σερί διοργάνωση στην οχτάδα οι Ισπανοί!
Μπορεί να μην έχει τις μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, μπορεί να βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 11 πόντους, η Ισπανία απέδειξε όμως για πολλοστή φορά ότι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καταβάλλοντας την αντίσταση της Λιθουανίας μετά από 45 αγωνιστικά λεπτά και τσεκάροντας το εισιτήριό της για την οχτάδα του EuroBasket για 21η συνεχόμενη διοργάνωση! 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Επτάψυχη η Ισπανία, κατάφερε να επιστρέψει από το -11 (58-47, 25') και να επιβιώσει στην παράταση, επικρατώντας τελικά με 102-94 (83-83 κ.ά) της Λιθουανίας. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η «φούρια ρόχα» φτάνει έτσι για 21η διαδοχική διοργάνωση στην οχτάδα του EuroBasket! Φέτος,η ομάδα του Σκαριόλο θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Φινλανδία - Κροατία

Εξαιρετικός στο φινάλε ο Λορέντζο Μπράουν, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 8 ασίστ! Άτυχος ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο λεπτό της παράτασης. 

Το ματς

Το σετ παιχνίδι στο πέντε-πέντε επέλεξαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η άμυνα των Ισπανών ήταν αρκετά σφυχτή και ανάγκασε τους Λιθουανούς να σκοράρουν μόνο μετά από ατομικές ενέργειες (σσ. καμία ασίστ στην περίοδο), αλλά η επίθεσή τους δεν ήταν τόσο αποδοτική (3/9 τρίποντα), με αποτέλεσμα να υπολείπονται ενός πόντου στο τέλος του δεκαλέπτου (20-19). 

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έτρεξε ένα γρήγορο σερί 8 αναπάντητων πόντων για να προηγηθεί με 27-20 (11'), ωστόσο η Ρόκας Γιοκουμπάιτις και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας βοήθησαν τη Λιθουανία να ξεκολλήσει στο σκοράρισμα και να πάει στα αποδυτήρια της «Mercedes-Benz Arena» έχοντας... αέρα 5 πόντων (45-40, 20'). 

Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν ο Κουζμίνσκας σηκώθηκε από την κορυφή και ευστόχησε  πίσω από τα 6.75μ για να διαμορφώσει το 58-47 υπέρ της ομάδας του. Δύο βολές και ένα τρίποντο δια χειρός Ρούντι Φερνάντεθ επέτρεψαν στη «φούρια ρόχα» να πλησιάσει στους 3 πόντους (66-63, 29'), όμως ο Ντομάντας Σαμπόνις έγραψε τον επίλογο του τρίτου δεκαλέπτου, κάνοντας το 2/2 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. 

Η ομάδα του Κάζις Μασκβίτις έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μέχρι περίπου το 35ο λεπτό, ωστόσο, οι Ισπανοί δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Κάπως έτσι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (77-76) στο 37', χάρις στις προσπάθειες του Λορέντζο Μπράουν και του Ουίλι Ερναγκόμεθ.

Το προσπέρασμα (80-78) ήρθε λίγο αργότερα, στο 38'18", μετά από όμορφο σουτ μέσης απόστασης του Τσάβι Λόπεζ Αροστέγκι. Ο Ίγκνας Μπραζντέικις απάντησε ευθύς αμέσως με τρίποντο, αλλά ο Ουσμάν Γκαρούμπα βρήκε τον δρόμο για το λιθουανικό καλάθι στην επόμενη φάση (82-81, 39'44''). Ο Σαμπόνις έκανε φάουλ στον Ντίαζ την ώρα που η ομάδα του πήγε να επαναφέρει την μπάλα μετά από ένα time-out, ακολούθησε νέα διακοπή για προπονητικές οδηγίες και νέο φάουλ του Σαμπόνις, αυτή τη φορά πάνω στον Ερναγκόμεθ, ο οποίος πήγε και στις βολές. Με 1/2 έγραψε το 83-81, όμως ο Μπραζντέικις ήταν ξανά εκεί, για να κάνει το tip in στην εκπνοή και να στείλει το ματς στην παράταση. 

Ο Λορέντζο Μπράουν το πήρε προσωπικά στο έξτρα πεντάλεπτο και πετυχαίνοντας τους 12 από τους 19 πόντους της ομάδας του, κατάφερε να στείλει την Ισπανία στους «8» του EuroBasket για 21η συνεχόμενη φορά!


Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-45, 63-68, 83-83 (κ.ά), 102-94

Τα στατιστικά του αγώνα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0