EUROBASKET 2022

Γερμανία - Μαυροβούνιο 85-79: Το πάλεψε ο Κέντρικ Πέρι αλλά οι γηπεδούχοι στους "8" και περιμένουν... Ελλάδα

Γερμανία - Μαυροβούνιο 85-79: Το πάλεψε ο Κέντρικ Πέρι αλλά οι γηπεδούχοι στους
Καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία προηγήθηκε με double score του Μαυροβουνίου διαφορά που της επέτρεψε στο φινάλε όταν χαλάρωσε να κρατήσει έστω και δύσκολα τη νίκη-πρόκριση στους "8" του Ευρωμπάσκετ όπου περιμένει τον νικητή του Ελλάδα - Τσεχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε η Γερμανία στο Μαυροβούνιο με την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ να προκρίνεται τελικά στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ παρά την πίεση που της άσκησε στο φινάλε το Μαυροβούνιο.

Οι γηπεδούχοι με άμυνα-γρανίτη προηγήθηκαν 11-2 στο 4ο λεπτό και μετά το 7ο λεπτό (11-10) έπνιξαν τον αντίπαλό τους.

Με εντυπωσιακό 12-0 σερί στα επόμενα τέσσερα λεπτά ξέφυγαν 23-10 με πρωταγωνιστές τους Λο και Τίμαν και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Η διαφορά μάλιστα στο τέλος του ημιχρόνου εκτοξεύτηκε στους 24 (48-24) δηλαδή double score με μπροστάρηδες τους Σρέντερ και Βάγκνερ και από την άλλη με το Μαυροβούνιο εγκλωβισμένο να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Η διαφορά στις αρχές της 3ης περιόδου έφτασε και στους 27 (51-24) και κάπου εκεί η Γερμανία άρχισε να χαλαρώνει κυρίως αμυντικά κάτι που προκάλεσε και απώλεια ρυθμού στην επίθεση.

Αυτό άρχισε να φαίνεται στις αρχές της 4ης περιόδου όταν το Μαυροβούνιο μετά από πολύ ώρα χάρη στις ατομικές ενέργειες του Κέντρικ Πέρι έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (67-58 στο 31'25'') και λίγο αργότερα στους 5 (69-64 στο 33ο λεπτό).

Σε εκείνο το σημείο η Γερμανία απάντησε με δύο καλάθια από Τίμαν και Τάις για το 73-64 αλλά το Μαυροβούνιο με τα καλάθια του Πέρι επέστρεψε ξανά! Στα 24'' από το φινάλε μετά από κλέψιμο μεόωσε 80-77 με τον Μιχάιλοβιτς. Όμως στην επαναφορά ο Πέρι χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ από τους διαιτητές, ο Λο με 2/2 βολές έκανε το 82-77 και ο Σρέντερ με 3/3 βολές (αφού χρεώθηκε και με τεχνική ποινή ο πάγκος του Μαυροβουνίου) το 85-77 σφραγίζοντας τη νίκη των γηπεδούχων.

Το στατιστικό του αγώνα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0