EUROBASKET 2022

Ο Μιχάλης Λούντζης στο BN Sports: «Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους ή χαλάρωσης – Πάμε για την νίκη»

Ο Μιχάλης Λούντζης στο BN Sports: «Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους ή χαλάρωσης – Πάμε για την νίκη»
Σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με την Τσεχία έδωσε ο Μιχάλης Λούντζης μιλώντας στο BN Sports.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών, ο Μιχάλης Λούντζης έχει ήδη καταφέρει να δείξει ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, ερχόμενος από τον πάγκο. Λίγο μετά το τέλος της φάσης των ομίλων του EuroBasket 2022 και με το βλέμμα ήδη στραμμένο στα νοκ άουτ, ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο BN Sports για τη στοχοπροσήλωση που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και για τα στενά περιθώρια λάθους από εδώ και στο εξής.
12345_2.jpg

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, όχι μόνο με την πρόκριση στα νοκ άουτ, αλλά με την πρωτιά που μας χάρισε το 5/5 στον Γ΄ Όμιλο. Φεύγοντας από το Μιλάνο για το Βερολίνο τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε;

«Κρατάμε το πόσο σοβαροί έχουμε παρουσιαστεί σε κάθε παιχνίδι, την ενέργεια και το πάθος που βγάζουμε και το γεγονός ότι σε κάθε ματς δίνουμε όλο μας το είναι, ξεκινώντας από την άμυνα».

Αντίστοιχα τι αφήνουμε στην άκρη;

«Κάποια κενά διαστήματα που έχουμε παρουσιάσει. Την έλλειψη συγκέντρωσης δηλαδή σε κάποια κομμάτια των αγώνων».

Τι είναι αυτό που σας έχει δυσκολέψει μέχρι στιγμής;

«Σίγουρα το να παίζεις μέρα παρά μέρα είναι λίγο δύσκολο. Σίγουρα υπάρχει λίγη κούραση, αλλά δεν υπάρχει χρόνος να τα σκεφτόμαστε αυτά. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ απαιτητικό τουρνουά, με πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους και είμαστε εδώ για να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό».

Αντίπαλός μας στη φάση των «16» είναι η Τσεχία, μια ομάδα που μας έβαλε δύσκολα και στο προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα. Ήρθε η ώρα να ξορκίσουμε το κακό;

«Μακάρι, το ελπίζω δηλαδή. Πρέπει να μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους ή χαλάρωσης σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού. Μπαίνουμε δυνατά και πάμε για την νίκη. Δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή, είμαστε πολύ προσηλωμένοι στον στόχο μας».

Οι προσδοκίες του κοινού ήταν μεγάλες εξαρχής και παιχνίδι με το παιχνίδι άρχισαν να αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Είναι κάτι που σας βαραίνει αυτό;

«Δεν μας βαραίνει καθόλου. Αντιθέτως χαιρόμαστε που όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτό και μιλώ εκ μέρους όλης της ομάδας. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν κοιτάμε τι θα γίνει δύο, τρεις, πέντε, δέκα μέρες μετά. Κοιτάμε μόνο τον επόμενο αντίπαλο, το επόμενο παιχνίδι, να κερδίζουμε και να προχωράμε». 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0