EUROBASKET 2022

Τουρκία - Γαλλία 86-87: Από ωραίος... μοιραίος ο Τουντσέρ, άφησε το Γκομπέρ να του κλέψει τη δόξα (video)

Τουρκία - Γαλλία 86-87: Από ωραίος... μοιραίος ο Τουντσέρ, άφησε το Γκομπέρ να του κλέψει τη δόξα (video)
Με την Τουρκία να πνίγεται σε μία κουταλιά νερό στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και τον Ρούντι Γκομπέρ να είναι πανταχού παρών για τη Γαλλία, οι «τρικολόρ» πήραν τη νίκη με 87-86 (77-77 κ.ά) και το εισιτήριο για τη φάση των «8» του EuroBasket 2022.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του EuroBasket 2022 τα είχε όλα. Ξεκίνησε νοθρά, αλλά προϊόντος του χρόνου εξελίχθηκε σε φοβερό ντέρμπι, με την Γαλλία να επικρατεί της Τουρκίας με 87-86 (77-77 κ.ά) μετά από 45' αγωνιστικά λεπτά!

MVP των νικητών ο Ρούντι Γκομπέρ ο οποίος μέτρησε 20 πόντους και κατέβασε 17 (!) ριμπάουντ σε 30'25" συμμετοχής! Ο Μπουγκραχάν Τουντσέρ πήγε να γίνει ο παράγοντας Χ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν με τα 6/10 τρίποντα που πέτυχε στο ματς, αλλά αποδείχθηκε μοιραίος στο φινάλε της αναμέτρησης. Πλέον οι «τρικολόρ» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «8», που θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στη Σερβία και την Ιταλία.

Το ματς


Με μπόλικο άγχος μπήκε στο ματς η Τουρκία, που χρειάστηκε να επιχειρήσει 8 σουτ σε κάτι παραπάνω από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να βρει για πρώτη φορά στόχο. Η Γαλλία είχε λίγο καλύτερο ρυθμό και πήρε το πρώτο της διψήφιο προβάδισμα στο 8ο λεπτό (18-8) έπειτα από γκολ φάουλ του Φουρνιέ.

Οι «τρικολόρ» βρέθηκαν μπροστά μέχρι και με 16 πόντους (31-15, 14'), ωστόσο η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να μειώσει στους οκτώ πριν από την ανάπαυλα (43-35, 20'), βρίσκοντας τρια σημαντικά τρίποντα δια χειρός Τουντσέρ και Οσμάν. 


Τα δεδομένα ανατράπηκαν πλήρως μετά την ανάπαυλα, με την Τουρκία να ολοκληρώνει την τρίτη περίοδο με το ένα εντυπωσιακό 22-6 (!) και να προσπερνά με 57-49 (30'). Κομβικός ο Μπουγκραχάν Τουντσέρ που έβαλε 14 πόντους σε αυτό το διάστημα! 

Τρέχοντας ένα επιμέρους 17-9 μέχρι το 35' η ομάδα του Βενσάν Κολέ κατάφερε να ισοφαρίσει (66-66) το ματς, ενώ προσπέρασε με 71-69 μετά από εύστοχο μακρινό σουτ του Τομά Ερτέλ στο 38'11''. Η απάντηση της Τουρκίας ήταν άμεση, με τον Σεμούς Χαζέρ να σηκώνεται από την κορυφή της ρακέτας και να βρίσκει επίσης στόχο για το 72-71.

Ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε ένα όμορφο καλάθι στην καρδιά της ρακέτας της Τουρκίας για το νέο προσπέρασμα των Γάλλων (73-72) ένα λεπτό πριν τοι φινάλε, όμως στην αμέσως επόμενη φάση έκανε φάουλ στον Φουρκάν Κορκμάζ την ώρα που σηκώθηκε για τρίποντο. Ο τελευταίος δεν λάθεψε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, διαμορφώνοντας το 75-73, 44'' πριν ακουστεί η κόρνα της λήψης.

Η ομάδα του Αταμάν είχε φάουλ να δώσει και τα αξιοποίησε ιδανικά στις επιθέσεις της Γαλλίας που ακολούθησαν. Ο Κορκμάζ κέρδισε ξανά φάουλ, από τον Αμάθ Εμπαγιέ αυτή τη φορά και έδωσε ακόμα περισσότερο αέρα στην ομάδα του (77-73, 39'41''). Ακολούθησε ένα λέι απ του Ερτέλ, αλλά και ένα αντιαθλητικό φάουλ του Καμπαρό στον Οσμάν, ο οποίος ωστόσο έχασε και τις δύο βολές. Ένα λάθος κι ένα φάουλ του Τουντσέρ, έδωσε την ευκαιρία στον Ρούντι Γκομπέρ να καρφώσει και να φέρει ξανά το ματς στα ίσια (77-77) με μόλις 2.5" να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Τουντσέρ πήρε πάνω του το τελευταίο σουτ, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

 Ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν καταλυτικός στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου σημείωσε έξι από τους 10 πόντους της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος και ένα αντιαθλητικό φάουλ που του έκανε το Τουντσέρ. Λίγο έλειψε να τα θαλασσώσει βέβαια στο τέλος, χάνοντας δύο βολές με 13" να απομένουν στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά ο Τέρι Τάρπεϊ ήταν εκεί για να κλέψει την μπάλα στην τελευταία κατοχή της Τουρκίας να να σφραγίσει την νίκη της ομάδας του! 

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 35-43, 57-49, 77-77 (κ.ά), 86-87

Τα στατιστικά του αγώνα.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0