EUROBASKET 2022

Κρέιτσι για Αντετοκούνμπο: «Αν θέλει να βάλει 30 πόντους, θα το κάνει»

Κρέιτσι για Αντετοκούνμπο: «Αν θέλει να βάλει 30 πόντους, θα το κάνει»

Ο Τσέχος, Βιτ Κρέιτσι, μίλησε για την επικείμενη… μάχη με την Ελλάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Βιτ Κρέιτσι έχει αντιμετωπίσει στο ΝΒΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και γνωρίζει καλά τι μπορεί να κάνει το «Giannis» εντός του παρκέ. Καθώς πρόκειται να τον αντιμετωπίσει μαζί με την εθνική του ομάδα στην φάση των «16», μίλησε για τον σούπερ σταρ της ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

 «Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Γιάννη αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα χέρια. Αν ένας τέτοιος παίκτης θέλει να σου βάλει 30 πόντους, θα τους βάλει. Εξαρτάται όμως πώς θα τους βάλει. Προτιμώ να τον αναγκάσουμε να πάρει 30 τρίποντα παρά να σκοράρει εύκολα από κοντά. Όλοι ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει ο Γιάννης.

Ακόμη κι αν προετοιμαστείς έναν μήνα, που λέει ο λόγος, είναι δύσκολο να τον περιορίσεις. Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Όταν παίρνει το εύκολο ριμπάουντ και τρέχει, δεν έχει αντίπαλο.

Γι’ αυτό θα χρειαστεί να πάμε στα επιθετικά ριμπάουντ για να τους καθυστερήσουμε κι αν δεν τα καταφέρουμε να κλείσουμε τους διαδρόμου προς το καλάθι για να μη μπορεί να φτάσει σε ένα κάρφωμα.

Κάπως έτσι σκοράρει περίπου 20 πόντους ανά αγώνα. Ένας παίκτης δεν φτάνει για να τον σταματήσει, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Για τον τραυματισμό στον αστράγαλό του και τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στο EuroBasket είπε:

«Είμαι καλά. Νιώθω μια μικρή ενόχληση, αλλά είμαι εντάξει και μπορώ να αγωνιστώ. Δεν ξέρω γιατί δεν αγωνίζομαι περισσότερο. Θα ήθελα να το εξηγήσω κάπως, αλλά χαίρομαι για τις νίκες της ομάδας και είμαι εδώ για να βοηθήσω τα παιδιά. Έστω και εκτός αγώνων».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0