EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Τα «όργια» Γιάννη, Ντόντσιτς και τα ευτράπελα που θα θυμόμαστε από την Α' φάση! (video)

EuroBasket 2022: Τα «όργια» Γιάννη, Ντόντσιτς και τα ευτράπελα που θα θυμόμαστε από την Α' φάση! (video)

Το «πρώτο πιάτο» του Ευρωμπάσκετ 2022 έλαβε τέλος και σίγουρα τα είχε όλα. Εκπλήξεις, απογοητεύσεις, πρωταγωνιστές, θριαμβευτές, εντάσεις, παρατάσεις, «τρίτα ημίχρονα», παραδοχές της FIBA για εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις και άλλα πολλά. Το BN Sports είναι εδώ για να σας παρουσιάσει ένα «ρεζουμέ»… αλλιώτικο.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» λένε και όσο καλά και αν αφηγηθεί κανείς την ιστορία, πόσο ολοκληρωμένη θα είναι αν δεν την δεις να εξελίσσεται μπροστά σου; Έστω και χάρη στις φυτογραφίες, τα βίντεο, τα ηλεκτρονικά μέσα, τα social media κλπ. Διότι αν δεν υπήρχαν αυτά, πως θα πειθόταν κάποιος για τα όσα «διαστημικά» έκανε ο Γιάννης στο παρκέ του Mediolanum ή την παράσταση, από κάποιον άλλο εξωγήινο πλανήτη, του Ντόντσιτς κόντρα στους Γάλλους; Το παρ’ ολίγον «κατς» στην Τιφλίδα ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γεωργία και την Τουρκία; Το συγκλονιστικό φινάλε στην Κολωνία και το Γερμανία – Λιθουανία με τις δυο παρατάσεις και την ένσταση και τους «τρελούς» οπαδούς των Βορείων κρατών της «γηραιάς ηπείρου» που κατέκλυσαν Πράγα και Κολωνία, κυρίως;

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά και νιώσαμε ότι είμασταν από κάποια γωνιά, ζώντας ταυτόχρονα και στις τέσσερεις πόλεις της Α’ φάσης, τα όσα εντυπωσιακά γίνονταν. Και αν αυτό ήταν το «ορεκτικό», τι να περιμένουμε άραγε στο Βερολίνο, τώρα που «σφίγγουν τα λουριά» και συνεχίζουν οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης; Το BN Sports κλείνει το πρώτο κεφάλαιο, ξεχωρίζοντας στιγμές και δίνοντας alley oop πάσα στην εικόνα και τον ήχο.

Ένας Γιάννης, μα τι Γιάννης!

Απλά ασταμάτητος ήταν ο Έλληνας σούπερ σταρ στην Α’ Φάση, παίρνοντας… από το χέρι την Εθνική και οδηγώντας την εκ του ασφαλούς στο απόλυτο (η μόνη ομάδα μαζί με τη Σερβία στο 5/5). Με 29,5 πόντους κατά μέσο όρο είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά ως τώρα, έχοντας ως αποκορύφωμα τους 41 πόντους κόντρα στην ανταγωνιστική Ουκρανία και το ρεκόρ με τη «γαλανόλευκη φανέλα».

Λούκα the magic Ντόντσιτς!

Οι ηγέτες και οι «αστέρες» θέλουν αφορμές και ο Ντόντσιτς τη βρήκε στην 40άρα του Αντετοκούνμπο. Ο Σλοβένος παικταράς ζήλεψε τη φήμη και τη δόξα του Γιάννη και είπε να «κλέψει» λίγη από αυτή στην «τιτανομαχία» με τη Γαλλία, πετυχαίνοντας 47 πόντους και προσπερνώντας τον Νίκο Γκάλη στη δεύτερη θέση της λίστας με τους περισσότερους σε έναν αγώνα.


Το θρίλερ στο Λιθουανία – Γερμανία και το… τρίτο ημίχρονο

Τι ματσάρα και αυτή! Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της «νασιοναλμάνσαφτ» και της παρέας του Γκριγκόνις και του Βαλαντσιούνας έδωσαν επικές μάχες στην τρίτη στροφή του ομίλου του «θανάτου», με τη «μπίλια να κάθεται» τελικά στους Γερμανούς του συγκλονιστικού Βάγκνερ, έπειτα από δύο παρατάσεις. Σε έναν αγώνα που τα σοβαρά λάθη δεν έλειψαν από τη διαιτητική ομάδα και οδήγησαν τη Λιθουανική Ομοσπονδία να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, η οποία απορρίφθηκε ως… εκπρόθεσμη.

iJdIwZeU.jpg
oRKxct20_2.jpg

Ντέρμπι με τα όλα του στο Τουρκία – Γεωργία, με καβγάδες, ένταση και αποβολές

Το ΄χε πιθανότατα η τρίτη αγωνιστική. Λίγες ώρες μετά τη δραματική νίκη των Γερμανών επί των Λιθουανών, στην Τιφλίδα διεξήχθη άλλος ένας αγώνας που ξέφυγε από το καθαρό αθλητικό πλαίσιο. Τα «αίματα άναψαν» ανάμεσα σε Κορκμάζ και Σανάτζε, με τους δυο τους να αποβάλλονται. Το παιχνίδι οδηγήθηκε και εκεί σε δεύτερη παράταση με τον Αταμάν να βλέπει και αυτός την «άγουσα προς τα αποδυτήρια» και τους Γεωργιανούς να παίρνουν το γκραν γκινιόλ. Η τουρκική ομοσπονδία κατέθεσε ένσταση και απείλησε με αποχώρηση από το τουρνουά μετά τις κατηγορίες του Κορκμάζ για επίθεση προς εκείνον, με τη FIBA να αρνείται λόγω… κακογραμμένης αίτησης.

H απόβαση των Βορείων

Ο αθλητισμός είναι γιορτή και ένα Ευρωμπάσκετ αποτελεί πάντα ένα καλό γεγονός για ταξίδι. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και αρκετές χιλιάδες φίλοι του μπάσκετ από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κατέκλυσαν τις πόλεις διεξαγωγής της πρώτης φάσης, κάνοντας παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους. Ειδική μνεία σε Λιθουανούς και Φινλανδούς κυρίως, οι οποίοι έκαναν τους διεθνείς τους να αισθάνονται σαν στο… σπίτι τους.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0