EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Παραδοχή FIBA για τα λάθη των διαιτητών

tags :
EuroBasket 2022: Παραδοχή FIBA για τα λάθη των διαιτητών
Σε μία σπάνια κίνηση και μέσω ανακοίνωσης, η FIBA παραδέχτηκε τις άσχημες διαιτησίες στους ομίλους του EuroBasket και ανέφερε τα μέτρα που λαμβάνει για την αλλαγή σκηνικού.
Μετά από πολλά ερωτήματα από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διαιτησία στο ​​EuroBasket 2022, η FIBA ​​επιβεβαίωσε τα εξής:

«Η FIBA ​​αναγνώρισε δύο σοβαρά λάθη που συνέβησαν κατά τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το πρώτο συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ομίλου Β μεταξύ της Λιθουανίας και της Γερμανίας, όταν οι διαιτητές του αγώνα και ο πίνακας των σκόρερ δεν κατάφεραν να καταθέσουν μια επιτυχημένη ελεύθερη βολή μετά από τεχνικό σφάλμα. Η FIBA ​​αποφάσισε ότι και οι τρεις διαιτητές του αγώνα και ο επίτροπος του αγώνα δεν θα διαιτητεύουν άλλο μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Το δεύτερο ήταν σφάλμα χρονομέτρησης κατά τη διάρκεια του αγώνα Τουρκία-Γεωργία. Μετά από ανάλυση ειδικών των αρχείων του συστήματος χρονισμού ακριβείας, το συμπέρασμα είναι ότι, παρόλο που το ρολόι του παιχνιδιού είχε σταματήσει από τους διαιτητές, η ειδική συσκευή στο πίσω μέρος της στολής του διαιτητή ενεργοποιήθηκε κατά λάθος από έναν από τους παίκτες όταν ο διαιτητής προσπαθούσε να χωρίζουν τους παίκτες κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος εντός γηπέδου.

Η FIBA ​​λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να διασφαλίσει ότι οι αξιωματούχοι του ΕuroBasket αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο και ότι η συνολική τους απόδοση βελτιώνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων αξιολογήσεων των διαιτητών, καθώς και εκτεταμένων ατόμων πριν και μετά τον αγώνα. και να διευθύνει τις συνεδρίες της ομάδας.

Η FIBA ​​θα συνεχίσει να αξιολογεί την απόδοση των διαιτητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά επίσης δεν θα δεχτεί κακοποίηση των διαιτητών της πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. Η FIBA ​​καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διαφυλάξουν ένα κατάλληλο περιβάλλον όπου οι διαιτητές, όπως και οι παίκτες, μπορούν να αποδώσουν στο γήπεδο.

Η επιλογή των διαιτητών για την Τελική Φάση που ξεκινά αύριο έχει οριστικοποιηθεί: 20 από τους 44 επιλέχθηκαν να διαιτητεύσουν στο Βερολίνο. Όλοι αυτοί οι διαιτητές διευθύνουν αγώνες στους οποίους συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη σε εβδομαδιαία βάση στα εγχώρια πρωταθλήματα τους. Επιπλέον, συνδυάζουν μια εμπειρία 36 Ευρωμπάσκετ, 12 Παγκοσμίων Κυπέλλων και 12 Ολυμπιακών Αγώνων».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0