EUROBASKET 2022

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και το πάθος και τα άλλα θα βγουν στο παρκέ»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και το πάθος και τα άλλα θα βγουν στο παρκέ»

Δηλώσεις στο BN Sports παραχώρησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στο Μιλάνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ, Βασιλική Καραμούζα

Μετά το πέρας της φάσης των ομίλων του EuroBasket 2022 και αφού η Ελλάδα είχε κάνει το απόλυτο, με 5/5 νίκες, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στο BN Sports για τις αρετές που πρέπει να κρατήσει η «επίσημη αγαπημένη», ώστε να βοηθηθεί στη συνέχεια, αλλά και για το ιστορικό επίτευγμα της οικογένειας, με τη συμμετοχή των τριών αδερφών στο τουρνουά.

Ερχόμενοι στο EuroBasket άπαντες δηλώνατε ότι ο στόχος ήταν να γίνετε ομάδα και να παίζετε καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Έχει επιτευχθεί αυτό μέχρι στιγμής;

«Σίγουρα. Μέρα με την ημέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά και γινόμαστε πιο δυνατή ομάδα. Έχει φανεί αυτό νομίζω».

Τι πρέπει να κρατήσουμε από τα πέντε αυτά παιχνίδια στον όμιλο;

«Πρέπει να κρατήσουμε τις καλές συνεργασίες, την αλληλεγγύη που έχουμε, το πάθος που έχουμε και το πόσο βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Αν γίνει αυτό όλα τα άλλα θα βγουν αυτόματα στο παρκέ».


Ο Κώστας έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά κόντρα στην Εσθονία. Εσύ που είσαι αδερφός του και τον ξέρεις καλύτερα, σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Είναι καλά, βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζει γιατί έκανε πραγματικά μαραθώνιο για να καταφέρει να έρθει».

Στον αγώνα με τον Εσθονία, εσύ, ο Γιάννης και ο Κώστας γίνεται μόλις η δεύτερη τριπλέτα αδερφών που αγωνίζεται σε EuroBasket, 61 χρόνια μετά τους Σουηδούς Οριάν, Σταφάν και Μπόσε Βίντεν. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Αλήθεια; Δεν το γνώριζα αυτό! Είναι πραγματικά μια τρομερή εμπειρία, κάτι που θα κρατήσουμε σίγουρα για το οικογενειακό μας μουσείο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0