EUROBASKET 2022

Η Ευρώπη υποκλίθηκε (ξανά) στον Σάσα Βεζένκοβ

Η Ευρώπη υποκλίθηκε (ξανά) στον Σάσα Βεζένκοβ
Μέσα στην (δικαιολογημένη) τρέλα που κυριαρχεί στο EuroBasket για τα επιτεύγματα του Γιάννη και του Ντόντσιτς, υπάρχει και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο ηγέτης της τοσοδούλας Βουλγαρίας, ο οποίος μπορεί να μην κατόρθωσε να κάνει θαύματα, αλλά πραγματοποίησε ασύλληπτες εμφανίσεις, δίχως να πάρει την προβολή που του αναλογεί.

Τέλος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Βουλγαρία, η οποία αποχαιρέτησε τα γήπεδα της Τιφλίδας με ρεκόρ 1-4, περνώντας σχεδόν απαρατήρητη από το κορυφαίο τουρνουά. Σχεδόν... διότι στις τάξεις της υπάρχει ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος εν συνεχεία των εμφανίσεων του στην Euroleague με την φανέλα του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσε το στάτους του στο κορυφαίο, ανταγωνιστικό επίπεδο.
1_155.jpg

Μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά του 27χρονου φόργουορντ θα σας πείσουν... Πέτυχε double- double σε τέσσερις από τις πέντε αναμετρήσεις (σκορ και ριμπάουντ), ενώ σε καμία του συμμετοχή δεν πέτυχε λιγότερους από 26 πόντους. Τα ποσοστά του δε, εξαιρετικά, αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού ο πίνακας με τα πεπραγμένα του.

Μ.Ο. Πόντων

Μ.Ο. Ριμπάουντ

Μ.Ο. Ασίστ

26,8

12,2

2,2


Αντίπαλος

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Ισπανία

26

11

1

Τουρκία

28

15

4

Μαυροβούνιο

26

8

2

Γεωργία

28

14

3

Βέλγιο

26

13

1

Δεν είναι όμως μόνο τα νούμερα αυτά καθ' αυτά, αλλά και τα ονόματα τα οποία έχει αφήσει να βλέπουν την πλάτη του, με χαρακτηριστικότερο όλων τον Λούκα Ντόντσιτς. Μπορεί ο συγκλονιστικός Σλοβένος να πραγματοποίησε ιστορική εμφάνιση απέναντι στους Γάλλους, αλλά συνολικά υπολείπεται σε σκοράρισμα του «ερυθρόλευκου» φόργουορντ. Ο Σάσα δεν έχει μόνο τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο, αλλά και τους περισσότερους πόντους αθροιστικά από οποιονδήποτε άλλον παίκτη.

 Παίκτες

 M.O. Πόντων

Σύνολο Πόντων

1.    Γ. Αντετοκούνμπο

29,5

118

2.    Σάσα Βεζένκοφ

26,8

134

3.    Λούκα Ντόντσιτς

26,6

133

4.    Λ. Μάρκανεν

24,8

124

5.    Ντζάναν Μούσα

21,4

107

Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, ότι ο Βεζένκοφ δεν διανύει μόνο την καλύτερη φάση της καριέρας του, αλλά ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών της «Γηραιάς Ηπείρου». Μόνο τυχαία δεν τοποθετήθηκε στην κορυφαία πεντάδα της περασμένης Euroleague και είναι δεδομένο ότι θα ήταν πολύτιμος σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Στον Ολυμπιακό τρίβουν τα χέρια τους και ανυπομονούν να επωφεληθούν των υπηρεσιών του για ακόμη μία σεζόν.



Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0