EUROBASKET 2022

Κώστας Παπανικολάου: «Δεν χρωστάμε στην Τσεχία αλλά στους εαυτούς μας και σε όλο τον ελληνισμό»

Κώστας Παπανικολάου: «Δεν χρωστάμε στην Τσεχία αλλά στους εαυτούς μας και σε όλο τον ελληνισμό»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νικηφόρα αυλαία της πρώτης φάσης κόντρα στην Εσθονία (90-69), για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου που δε σταμάτησε να τραγουδά για την ομάδα, αλλά και για τον προσεχή αντίπαλο, Τσεχία.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου μετά το πέρας του ματς κόντρα στους Εσθονούς.

Για την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου:

«Δεν είναι η πρώτη χρονιά, πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Τους ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς και όσους είναι εδώ αλλά και όσους βρίσκονται πίσω στην Ελλάδα και στέλνουν τις ευχές τους, τη θετική τους ενέργεια, την αγάπη τους. Ελπίζω να καταφέρουμε να τιμήσουμε τα χρώματα της χώρα μας και να τους κάνουμε ένα κομματάκι υπερήφανους. Το πρώτο κομμάτι έχει τελειώσει και τώρα ξεκινάει ένα νέο τουρνουά για εμάς και πρέπει να πάμε στη Γερμανία με την ίδια συγκέντρωση και προσήλωση για να συνεχίσουμε την καλή δουλειά».

Ως προς το σύνθημα των «πελαργών», «Και στον τελικό θα μια πάλι εδώ να σου τραγουδώ» και το σχόλιο του δημοσιογράφου κατά πόσο βιάζονται, ο Κώστας Παπανικολάου είπε:

«Νομίζω πως δεν είναι βιασύνη αλλά τα όνειρά τους που εκφράζουν μέσω του συνθήματος. Είναι ωραίο να έχουμε όνειρα, όμως εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλεία μας και να παρουσιάζουμε έτοιμο τον εαυτό μας στο παρκέ».

Στην ερώτηση για Τσεχία ή Πολωνία και ποιον προτιμάει για το πρώτο νοκ-άουτ, ο αρχηγός έκανε… προσπέραση.

«Να δούμε με το καλό ποιος θα έρθει απέναντι μας, να πάμε στη Γερμανία και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για άλλη μία μάχη. Από εδώ κα πέρα κάθε λεπτό μετράει, κάθε κατοχή και κανένα ματς δεν έχει επιστροφή».

Για την Τσεχία και κατά πόσο της «χρωστάμε» κάτι:

«Δεν το βλέπω έτσι. Νομίζω ότι χρωστάμε στους εαυτούς μας μια ακόμα καλή εμφάνιση, στους Έλληνες και σε όλο τον ελληνισμό. Το έχουμε πει πολλές φορές, έχει ακουστεί και από τα χείλη του κόουτς. Δώσαμε μία υπόσχεση να παλέψουμε και αυτό πρέπει να κρατήσουμε».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0