EUROBASKET 2022

Εσθονία - Ελλάδα 69-90: Ανίκητη, στυλάτη και με φόρα για το Βερολίνο και τα νοκ-άουτ

Εσθονία - Ελλάδα 69-90: Ανίκητη, στυλάτη και με φόρα για το Βερολίνο και τα νοκ-άουτ
Πρώτη, αήττητη, αεράτη! Η Εθνική ομάδα έκανε το 5/5 στο Μιλάνο και ολοκλήρωσε με στυλ την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ως μία από τις δύο αήττητες ομάδες της διοργάνωσης (και ενώ απομένει ο αγώνας Σερβία-Πολωνία). Πηγαίνει έτσι με το ηθικό στα ύψη στο Βερολίνο όπου την Κυριακή θα δώσει τον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" με μοναδικό μελανό σημείο τον -ελπίζουμε- ελαφρύ τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Με άνεση και στυλ, παίζοντας σοβαρά και αποτελεσματικά ανεξαρτήτως από το ότι ο αγώνας ήταν παντελώς αδιάφορος βαθμολογικά η Εθνική μας ομάδα διέλυσε την Εσθονία και φεύγει την Πέμπτη από το Μιλάνο με τον αέρα του απόλυτου φαβορί ενόψει των νοκ-άουτ που θα διεξαχθούν στο Βερολίνο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας με έναν αντίπαλο σαν την Εσθονία, πολύ κατώτερο ποιοτικά και δίχως κίνητρο αφού είχε αποκλειστεί έκανε το καθήκον της. "Ζορίστηκε" για περίπου ένα δεκάλεπτο με την Εσθονία να είναι κοντά στο σκορ στο 9ο λεπτό (23-21) αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος.

Ο Greek Freak έβαλε 15 από τους 27 πόντους της ομάδας μας στην 1η περίοδο και συνολικά 25 στα λιγότερο από 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Αποχώρησε, δε, στην 3η περίοδο μετά από ένα επιθετικό φάουλ που χρέωθηκε και χτύπησε στο γόνατο δείχνοντας ότι πονάει.

Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί από το ημίχρονο (51-36) με τη διαφορά στην 3η περίοδο να ανεβαίνει κοντά στους 30 πόντους (77-49) και την "επίσημη αγαπημένη" να φτάνει στο ρελαντί στην εύκολη νίκη.

Στα θετικά η πρώτη εμφάνιση του Κώστα Αντετοκούνμπο στο τουρνουά με τον ταλαντούχο σέντερ να μπαίνει στο παιχνίδι στο 7ο λεπτό και να προσφέρει ενέργεια και αποτελεσματικότητα στην άμυνα παρότι δεν σκόραρε στα σχεδόν 12 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Μάλιστα με τη συμμετοχή του Κώστα στον ίδιο αγώνα με τα αδέρφια του Γιάννη και Θανάση γράφθηκε ιστορία αφού για μόλις 2η φορά στην 87χρονη ιστορία των 40 Ευρωμπάσκετ έπαιξαν στον ίδιο αγώνα τρία αδέρφια στην ίδια Εθνική ομάδα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, οι 11 από τους 12 σκόραραν και πλέον η Εθνική σκέφτεται τον αγώνα της Κυριακής.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 36-51, 49-77, 69-90

Το στατιστικό του αγώνα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0