EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, LIVE: Εσθονία - Ελλάδα 69-90 (τελικό)

EuroBasket 2022, LIVE: Εσθονία - Ελλάδα 69-90 (τελικό)

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 5ου και τελευταίου για την πρώτη φάση αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο Mediolanum Forum για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, κόντρα στην Εσθονία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

4η περίοδος

Με την Εσθονία «καυτή» έξω από τη γραμμή των 6,75 κύλησαν τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με την Εθνική μας να παρασύρεται από τη διαφορά και να παίζει κάπως άναρχα, με ένα σχήμα βέβαια που δεν έχει αγωνιστεί ξανά μαζί. Χρόνος συμμετοχής στον Κώστα Αντετοκούνμπο για να βρει ρυθμό, ενόψει των νοκ-άουτ. 

Η «γαλανόλευκη» αστοχούσε, έπαιζε street basketball, δεν ήταν συγκεντρωμένη και αυτή έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους Εσθονούς να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 20 (66-84).

Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου και άλλο ένα από τον Μιχάλη Λούντζη διαμόρφωσαν το τελικό 69-90.


3η περίοδος


Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με ορεξάτη την Εθνική να ανεβάζει τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους (58-39) με τρίποντο του Παπανικολάου. Με νέο τρίποντο του αρχηγού, δε, η διαφορά ανεβαίνει στους 20 (63-43) στα μισά της περιόδου. Εν τω μεταξύ στην Πράγα, Τσεχία - Ισραήλ 53-37 στο ημίχρονο.
Η 3η περίοδος λήγει με την Εθνική μας να έχει εκτοξεύσει τη διαφορά κοντά στους 30 πόντους (77-49).

Δ 'Όμιλος

Την ίδια ώρα στην Πράγα διεξάγεται για τον Δ Όμιλο ο αγώνας Τσεχία - Ισραήλ με το σκορ 43-27 στο 15ο λεπτό. Αν η Τσεχία νικήσει τότε θα καταλάβει την 4η θέση στον Δ Όμιλο και θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου για τη φάση των 16.

2η περίοδος

Ήδη 10 από τους 12 παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη έχουν χρησιμοποιηθεί στον αγώνα (Λαρεντζάκης και Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έχουν παίξει έως τώρα) ενώ απέσυρε στον πάγκο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος πρόλαβε να σημειώσει 15 πόντους, πάνω από τους μισούς της ομάδα μας στην πρώτη περίοδο.
Ο ρυθμός έχει πέσει σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο με την Εθνική μας δίχως να σπαταλά πολλές δυνάμεις να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα στα μισά της περιόδου. Αυτός που δείχνει να μην... καταλαβαίνει είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος με το που επέστρεψε στο παρκέ έβαλε τρίποντο από τα 8 μέτα ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (38-28) φτάνοντας στους 18 πόντους.
Η διαφορά συνεχίζει να ανεβαίνει αφού με καλάθι του Greek Freak (20 πόντοι, ήδη) και τρίποντο του Ντόρσεϊ έφτασε στους 13 (43-30). Το ημίχρονο λοιπόν βρίσκει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγούμενο με 51-36 έχοντας ξανά ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 25 πόντους (!) ενώ 8 έχει ο Σλούκας και 7 ο Καλάθης.

1η περίοδος

Περισσότερο με φιλικό μοιάζει το ματς της Εθνικής μας κόντρα στην αποκλεισμένη και αδιάφορη Εσθονία. Παιχνίδι δίχως ιδιαίτερη ένταση αλλά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μπαίνει από την αρχή σοβαρά, να δέχεται μόλις ένα καλάθι στα πρώτα 4 αγωνιστικά λεπτά και να χτίζει διαφορά 8 πόντων από το 5λεπτο (12-4) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει σημειώσει ήδη 7 πόντους.
Με παιχνίδι στο transition και κύριο εκφραστή τον Greek Freak η Εθνική μας ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διαφορά στους 9 πόντους (18-9) με 11 πόντους του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.
Στα συν για την ομάδα μας η πρώτη εμφάνιση του Κώστα Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ. Ο ταλαντούχος σέντερ πάτησε παρκέ 3 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η Εσθονία με επιμέρους σκορ 9-2 μείωσε στους 2 πόντους (23-21) αλλά καλάθι του Σλούκα και κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο διαμόρφωσαν το 27-21 στο τέλος της περιόδου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0