EUROBASKET 2022

Δ' Όμιλος, Φινλανδία - Ολλανδία 88-67: Ξεκούραστα οι «Σουόμι» και πλέον περιμένουν να μάθουν αντίπαλο

Δ' Όμιλος, Φινλανδία - Ολλανδία 88-67: Ξεκούραστα οι «Σουόμι» και πλέον περιμένουν να μάθουν αντίπαλο
Φινλανδία και Ολλανδία αναμετρήθηκαν στην Πράγα για την τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου, με τους «Σουόμι» να προκρίνονται δια περιπάτου στην επόμενη φάση, επικρατώντας με σκορ 88-67.

Ιδανικά ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση του EuroBasket 2022 οι Φινλανδοί, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί και ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Ολλανδίας. Πλέον περιμένουν την αναμέτρηση της Τσεχίας με το Ισραήλ, για να δουν την τελική τους κατάταξη, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για την φάση των 16 και περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η υπόθεση νίκη είχε ήδη αρχίσει να διελευκάνεται με την διαφορά 15 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, απόσταση που διατηρήθηκε μέχρι και την τελευταία περίοδο. Κορυφαίος σκόρερ ο Λάουρι Μάρκανεν των 22 πόντων, ο οποίος ξεκουράστηκε σε μεγάλο βαθμό, αγωνιζόμενος για κάτι πρισσότερο από 18 λεπτά. Δαχείριση έγινε και στον χρόνο του βετεράνου γκαρντ Κόπονεν, ο οποίος συμμετείχε ακόμη λιγότερο (σ.σ. 14,09'')... ενώ στην αντίπερα όχθη διακριθέντας ήταν ο 25ρονος σέντερ της ολλανδικής Λέιντεν, Ουόρθι Ντε Γιόνγκ (σ.σ. 21 π.).

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 48-32, 76-60, 88-67

Τα στατιστικά του αγώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0