EUROBASKET 2022

Α' Όμιλος, Γεωργία - Μαυροβούνιο 73-81: Ήττα και αποκλεισμός για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου

Α' Όμιλος, Γεωργία - Μαυροβούνιο 73-81: Ήττα και αποκλεισμός για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου
Η Γεωργία ηττήθηκε με σκορ 73-81 από το Μαυρβούνιο και έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης πήγε στην ομάδα των Ντούμπλιεβιτς και Πέρι.

Στην πρωτεύουσα της, η Γεωργία έπαιξε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην φάση των 16 και έχασε... παρά την εξαιρετική εμφάνιση των ΜακΦάντεν και Μαμουκελασβίλι (16 και 15 πόντοι αντίστοιχα). Στην αντίπερα όχθη ο 22χρονος Ντρόμπνιακ ηγήθηκε της ομάδας του με 22, ενώ ο Κέντρικ Πέρι ήταν καθοριστικός με 17π. σε 36 λεπτά παιχνιδιού. 


Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με το Μαυροβούνιο να διατηρεί προβάδισμα χάρη στην άμυνα της και τον εξαιρετικό επιθετικά Κέντρικ Πέρι. Βέβαια το τίμημα ήταν τα 3 φάουλ με τα οποία χρεώθηκε από τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ντούμπλιεβιτς, σε ένα διάστημα που οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έτρεχαν σερί 9-0.

Στην πορεία ο Σερμαντίνι έκανε το step up, μαζί με τον Σανάτζε έφθειραν τους αντιπάλους τους στα φάουλ, την ίδια ώρα που έβρισκαν σκορ κάτω από την ρακέτα. Οι Βαλκάνιοι άντεχαν, έχοντας το προβάδισμα υπέρ τους, αλλά είδαν από νωρίς στην τελευταία περίοδο τον φόργουορντ της Βαλένθια να υποπίπτει στις πέντε παραβάσεις, με αποτέλεσμα να αποχωρεί οριστικά από το παρκέ, έχοντας συμπληρώσει τις πέντε παραβάσεις.Παρ' όλα αυτά κατόρθωσαν να διατηρήσουν την διαφορά υπέρ τους  και με την Γεωργία να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά, κατόρθωσαν να θριαμβεύσουν και να εξασφαλίσουν την συνέχεια στην διοργάνωση. Τρίτη θέση, πάνω από το Βέλγιο στην ισοβαθμία, καθώς είχαν επικρατήσει στην μεταξύ τους αναμέτρηση.


Τα δεκάλεπα: 
19-21, 35 - 41, 52 - 58, 

Τα στατιστικά του αγώνα.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0