EUROBASKET 2022

Β’ Όμιλος, Γαλλία – Σλοβενία 82-88: «Εξωγήινος» Ντόντσιτς με 47αρα και κορυφή για τους Πρωταθλητές! (video)

Β’ Όμιλος, Γαλλία – Σλοβενία 82-88: «Εξωγήινος» Ντόντσιτς με 47αρα και κορυφή για τους Πρωταθλητές! (video)

Στο ματς που άπαντες περίμεναν από την έναρξη του τουρνουά, οι πρωταθλητές Ευρώπης, ή καλύτερα ο Λούκα Ντόντσιτς, επικράτησαν των Γάλλων με 88-82 και πήραν την πρωτιά του Β' Όμίλου. 47 (!) πόντους και δεύτερος στη λίστα με τους περισσότερους πόντους ανά αγωνα ξεπερνώντας τον Γκάλη, ο φοβερός Λούκα.

Τι ματς και αυτό; Κάθε παράστασή του μοναδική, κάθε εμφάνισή του και πιο μαγική. Ό,τι και αν δοκίμασε ο Κολέ για να τον περιορίσει κατέληξε στον «κάδο των αχρήστων», μιας και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ασταμάτητος, φανταστικός, εκκωφαντικός και άλλα πολλά που δε φτάνουν. Και μάλιστα όλα αυτά τα έκανε απέναντι στη Γαλλία, όχι σε κάποια τυχαία ομάδα, που στις τάξεις της έχει τον καλύτερο αμυντικό του NBA.

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ο Λούκα είχε δείξει τις «άγριες» διαθέσεις του, πετυχαίνοντας τους 22 από τους 29 πόντους της Σλοβενίας, σε μόλις 13 λεπτά. Παρόλα αυτά οι Γαλλοι δεν παραδόθηκαν στη δίνη του. Ίσα-ίσα πάλεψαν για κάθε μπάλα και δεν άφησαν το σκορ να ξεφύγει, με τους δύο «μονομάχους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με διαφορά 4 πόντων (44-40).

Όλη η Σλοβενία δούλευε για τον ηγέτη της και πως να μην το κάνει, βλέποντάς τον σε τέτοια δαιμονιώδη κατάσταση. Παρά ταύτα, τέσσερεις πόντοι του Ερτέλ και δύο τρίποντα από Εμπαγιέ και Οκόμπο έκαναν το 64-64 και άφησαν τα πάντα ανοιχτά για την τέταρτη κι τελευταία περίοδο.

Νωθρά και βιαστικά ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες με τον Ντόντσιτς να έχει συμπαραστάτες τους Μούριτς και Γκόραν Ντράγκιτς και τους Σλοβένους να «χτίζουν» μια διαφορά δέκα πόντων (80-70) 5’ πριν το φινάλε. Τους «τρικολόρ» όμως δεν πρέπει να τους υποτιμάς. Παίζοντας πιο σκληρή άμυνα πάνω στον άσο των Μάβερικς και με τον Γκομπέρ να δεσπόζει και στις δύο ρακέτες ανέτρεψαν γρήγορα την εις βάρος τους κατάσταση, ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 82-82 (1:20’ πριν το σφύριγμα της λήξης). Εκεί όμως σαν να φοβήθηκαν να πάρουν το ματς. Οκόμπο και Φουρνιέ έκαναν δύο λάθη σε σημείο που δεν συγχωρούνται και το κλεψιμο του Ζόραν Ντράγκιτς 14’’ πριν το τέλος έδωσε μία τεράστια νίκη στους Σλοβένους.

Το αποτέλεσμα αυτό έχει άμεση συνάρτηση και με την Εθνική μας ομάδα καθώς αν η Ελλάδα κερδίσει τον τέταρτο του Δ’ Ομίλου, τότε θα παίξει στα προημιτελικά είτε με τη Γερμανία είτε με το Βέλγιο/Μαυροβούνιο.

Τα δεκάλεπτα:19-20, 40-44, 64-64, 82-88

Τα στατιστικά του αγώνα:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0