EUROBASKET 2022

Α’ Όμιλος, Βουλγαρία – Βέλγιο 80-89: Δεν έφτασε ο απίθανος Βεζένκοφ και τα «λιοντάρια» πάνε... Βερολίνο! (video)

Α’ Όμιλος, Βουλγαρία – Βέλγιο 80-89: Δεν έφτασε ο απίθανος Βεζένκοφ και τα «λιοντάρια» πάνε... Βερολίνο! (video)

Το πάλεψε με «νύχια και με δόντια» ο Σάσα, όμως δεν είχε την ανάλογη συμπαράσταση για να πετύχουν οι Βούλγαροι τη νίκη-πρόκριση (ήττα με 89-80 από το Βέλγιο). Στην επόμενη φάση τα «λιοντάρια», τα οποία πήραν σαφώς περισσότερες βοήθειες από τον πάγκο, στοιχείο που έκρινε τον αγώνα.

Οι γείτονες έκαναν την προσπάθειά τους, μέχρι και τρία λεπτά πριν το φινάλε ήταν σε απόσταση αναπνοής (79-75), ωστόσο στο τέλος λύγισαν και ηττήθηκαν από τους Βέλγους (89-80). Τρομερός για έναν ακόμα αγώνα ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίο τελείωσε το ματς με 26 πόντους, όμως δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του.

Με όπλο την άμυνα της δεύτερης περιόδου (δέχτηκαν μόλις 11 πόντους), τα «λιοντάρια» έχτισαν μία διαφορά έντεκα πόντων με την οποία πήγαν προηγούμενοι στο ημίχρονο (41-30). Παρόλα αυτά η επίμονοι Βαλκάνιοι δεν τα παράτησαν και με ένα επιμέρους 14-4 , στηριζόμενοι κυρίως σε κάποια τρίποντα του Ιβάνοφ έφεραν το ματς στα ίσια στο 25’ (45-45).

Οι Λεκόν (20π.) και Ομπασάχαν (25π.) κράτησαν όρθια την ομάδα του Τζέρτζια στα δύσκολα και διατηρούσαν συνεχώς τη διαφορά στους 6-7 πόντους. Ο Βεζένκοφ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στην τελευταία περίοδο για την ανατροπή, ωστόσο στο κρίσιμο σημείο (3’ από το τέλος), οι Βούλγαροι «κόλλησαν» στην επίθεση, έμειναν χωρίς πόντο για δυο λεπτά και έπειτα στα λιγοστά δευτερόλεπτα που έμεναν, απλά δεν προλάβαιναν.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 30-41, 60-66, 80-89

Τα στατιστικά του αγώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0