EUROBASKET 2022

Β Όμιλος, Λιθουανία - Βοσνία 87-70: Έκαναν το... καθήκον τους οι Λιθουανοί και τώρα Ισπανία! (video)

Β Όμιλος, Λιθουανία - Βοσνία 87-70: Έκαναν το... καθήκον τους οι Λιθουανοί και τώρα Ισπανία! (video)
Η Λιθουανία, έκανε το... χρέος της και επικράτησε επί της πολύ μαχητικής Βοσνίας με 87-70, παίρνοντας αυτή το 4ο εισιτήριο του Β Ομίλου για τη φάση των «16», όπου θα βρει απέναντί της την Ισπανία. Εξαιρετικός ο Γκριγκόνις με 16 πόντους. 
Οι Λιθουανοί πήραν το ματς «ζωής ή θανάτου» με τους Βόσνιους (87-70) και ταυτόχρονα την 4η θέση του Β Ομίλου της Κολωνίας. Στους «16» θα αντιμετωπίσουν τους Ισπανούς, που λίγο νωρίτερα εξασφάλιζαν την πρώτη θεση του Α Ομίλου, με τη νίκη τους επί της Τουρκίας

Οι Βόσνιοι κατέφαραν να φανούν ανταγωνιστικοί μόνο στο 1ο ημίχρονο και κυρίως μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, όπου οι Λιθουανοί έβγαλαν στο παρκέ την ποιότητά τους, φτάνοντας σε διψήφιες διαφορές. Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου μάλιστα, η διαφορά ανέβηκε και πάνω από τους 20 πόντους. Για τους ηττημένους που είχαν μια πολύ αξιόλογη παρουσία σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και έφτασαν μια νίκη μακριά από την πρόκριση, απέναντι σε 4... μεγαθήρια, ξεχώρισε ο Μούσα με 22 πόντους, ενώ ο Νούρκιτς είχε 15. 


Για τους Λιθουανούς κορυφαίος ήταν ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις με 16 πόντους, που ξεκίνησε τον αγώνα με 4/4 τρίποντα. Πολύ καλός και ο Βαλαντσιούνας με double double 13 πόντων και 15 ριμπάουντ. 


Τα δεκάλεπτα: 28-28, 56-42, 76-59, 87-70

Τα στατιστικά του αγώνα 

Έκτορας Σταυρόπουλος
 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0