EUROBASKET 2022

Β’ Όμιλος, Γερμανία – Σλοβενία 80-88: Ο Ντόντσιτς ζήλεψε τη δόξα του Γιάννη και τον μιμήθηκε! (video)

Β’ Όμιλος, Γερμανία – Σλοβενία 80-88: Ο Ντόντσιτς ζήλεψε τη δόξα του Γιάννη και τον μιμήθηκε! (video)

Η αήττητη έως σήμερα Γερμανία, βρήκε το «δάσκαλό» της απέναντι στην εν ενεργεία κάτοχο της διοργάνωσης, Σλοβενία, (88-80) και όλα μένουν ανοιχτά ως προς την τελική κατάταξη του ομίλου. Ασταμάτητος ο Λούκα Ντόντσιτ με 36 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Εντάξει το ξέραμε ότι το ταλέντο του είναι πηγαίο και αστείρευτο. Όμως εκείνος έχει βαλθεί να το αποδεικνύει σε κάθε ματς όλο και περισσότερο. Ο Λούκα Ντόντσιτς, πήρε τη μορφή του «μάγου με τα δώρα», και οδήγησε τη Σλοβενία σε μία μεγάλη νίκη (88-80), απέναντι στους εντυπωσιακούς, τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, Γερμανούς, στην Κολωνία.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι Σλοβένοι έδειξαν πως δεν είχαν τη διάθεση να διαπραγματευτούν την υπόθεση νίκη, «χτίζοντας» μια μικρή διαφορά 7 πόντων (21-14). Όμως απέναντι τους είχαν μία επίμονη και ταλαντούχα Γερμανία που δεν τους άφησε να χαλαρώσουν. Κάθε περίοδος ήταν ισορροπημένη σε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπου κανείς δεν ήθελε να χάσει.

Όμως οι Σλοβένοι είχαν τον σταρ τους σε αφιονισμένη κατάσταση και αυτός καθόρισε αναμφισβήτητα το ματς αν και στο τέλος η «νασιοναλμάνσαφτ» είχε την ευκαιρία της. Το σύνολο του Σέκουλιτς μπήκε στην τελευταία περίοδο προηγούμενο με 61-55 και το διαχειρήστηκε απόλυτα. Σημείο κλειδί, το 33' λεπτό. Ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς ήρθε από τον πάγκο, «κουβάλησε» μόνος του την Εθνική του για πέντε λεπτά σκοράροντας 13 πόντους, μέχρι να αστοχήσει.

Ένα τρίποντο του Λο και ένα του Ομπστ έβαλαν τη Γερμανία και πάλι στο ματς (82-77. 1:50’ για το τέλος). Μάλιστα οι Γερμανοί θα μείωναν και άλλο αν δεν σταματούσε ψηλά ο Λούκα τον Σρέντερ σε ένα καθοριστικό σημείο για την τελική έκβαση (38:50’).

«Άναψαν τα αίματα» λίγο πριν το φινάλε όταν ο Σρένετερ έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Μούριτς, ο οποίος του «κόλλησε», με τους ψυχραιμότερους να «σβήνουν την φωτιά» πριν καλά καλά ανάψει και τους Σλοβένους να παίρνουν μεγάλη νίκη (88-80)

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-44, 55-61, 80-88.

Το στατιστικό του αγώνα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0