EUROBASKET 2022

Ο Ντι Μποστ ντύθηκε… Σάσα Τζόρτζεβιτς και έβαλε 9 τρίποντα! (video)

Ο Ντι Μποστ ντύθηκε… Σάσα Τζόρτζεβιτς και έβαλε 9 τρίποντα! (video)

Ποιος είδε τον Ντι Μποστ στο ματς απέναντι στη Γεωργία και δεν τον φοβήθηκε. Ο νατουραλιζέ Βούλγαρος γκαρντ έφτιαξε μια «ραψωδία» έξω από τη γραμμή των 6,75, πετυχαίνοντας 9 τρίποντα, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς, πίσω στον τελικό του 1995, στο ΟΑΚΑ.

Φοβερός και τρομερός ήταν ο Ντι Μποστ στον αγώνα της 4ης «στροφής» της φάσης των ομίλων του EuroBasket 2022. O 32χρονος γκαρντ της Γαλατασαράι μπορεί να ήταν άφαντος στα τρία πρώτα ματς στην Τιφλίδα, έχοντας πετύχει συνολικά 19 πόντους, ωστόσο κόντρα στη Γεωργία, ξέσπασε.

Σε 38 λεπτά αγώνα πέτυχε 33 πόντους, οι 27 εκ των οποίων προέκυψαν πίσω από τη γραμμή των 6,75. Αυτό σημαίνει ότι σε 14 προσπάθειες που επιχείρησε βρήκε το στόχο σε εννιά, βλέποντας το καλάθι «σαν βαρέλι». Πραγματικά ασταμάτητος.

Με την εντυπωσιακή του αυτή επίδοση ανέβηκε στο πάνθεον της διοργάνωσης, εκεί όπου βρήκε.. συγκάτοικο. Τα 9 εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα αποτελούν ρεκόρ από το 1995, όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς οδήγησε τη Γιουγκοσλαβία στην κατάκτηση του τίτλου στο ΟΑΚΑ, έχοντας ποσοστό 75 %, σε έναν επεισοδιακό τελικό απέναντι στη Λιθουανία των Σαμπόνις (πατέρα) και Μαρτσουλιόνις (96-90).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0