EUROBASKET 2022

Εφιάλτης στην κουζίνα (του Ευρωμπάσκετ)

Εφιάλτης στην κουζίνα (του Ευρωμπάσκετ)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μου άνοιξε την όρεξη με τα «όργια» που έκανε -πάλι- στο παρκέ του «Mediolanum Forum», οπότε αφού έκανα την καθιερωμένη επίσκεψή μου στο εστιατόριο των εκπροσώπων των ΜΜΕ στο γήπεδο, αποφάσισα να σας μιλήσω για το φαγητό. Ταξιδιωτικό blog χωρίς φαγητό εξάλλου δεν υπάρχει.

Όπως καταλαβαίνετε περνάω πολλές ώρες της ημέρας μου στο γήπεδο. Έρχομαι περίπου στις 14:00 το μεσημέρι και φεύγω τα μεσάνυχτα, έχοντας δει τρία ματς, έχοντας κάνεις τις συνεντεύξεις μου στη μεικτή ζώνη, έχοντας παρακολουθήσει κάποιες συνεντεύξεις Τύπου, έχοντας απαθανατίσει με το κινητό μου ό,τι ενδιαφέρον βρεθεί στο οπτικό μου τοπίο. Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο ξεκλέβω και 10’-15’ λεπτά να βάλω μια μπουκιά στο στόμα και να πάρω δυνάμεις.

Μεταξύ μας, πάντως, το catering της FIBA δεν λέει και πολλά. Δεν είναι ακριβώς «εφιάλτης στην κουζίνα» για να θυμηθώ τον ιταλιάνο Έκτορα Μποτρίνι αλλά, είναι «λίγο» βρε παιδί μου πως να το κάνουμε. Συγκρίνοντάς το με αυτό της προηγούμενης πρόφατης εμπειρίας μου στο Final 4 της Euroleague στο Βελιγράδι τον περασμένο Μάιο εκείνο ήταν κλάσεις ανώτερο.

Καταρχάς είχε πολλές περισσότερες επιλογές. Μέχρι και σούσι είχε. Να τα λέμε όλα.

1_10.png

Εδώ; «Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι» που έλεγε και ο Μπιθικώτσης. Το μενού περιλαμβάνει δύο κυρίως πιάτα, όχι ιδιαίτερα εύγεστα θα έλεγα. Σκεφτείτε ότι τη δεύτερη ημέρα, εκεί που έτρωγα ήρθε να με χαιρετήσει ένας Ιταλός φωτογράφος που δουλεύει για τη διοργάνωση και δείχνοντας το φαγητό μου είπε επί λέξη: «We are better than this». Δηλαδή «είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό». Είστε, Ματέο, το πιστεύω. Ελπίζω μόνο να το γευτώ κιόλας τις επόμενες ημέρες.

2_12.png

Η FIBA είναι καλύτερη σε άλλα... μαγειρέματα ακόμη και αν τους βάζει φωτιά, ώστε να καλυφθούν από τον καπνό τα διαιτητικά (ακραία) λάθη και οι παραλείψεις της γραμματείας που καταγράφηκαν σε Κολωνία και Τιφλίδα, αλλά ας μην την ανοίξω καλύτερα αυτή την κουβέντα.

3_10.png

Και επειδή όπως λένε, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις (σσ. που παρεμπιπτόντως έχει επικρατήσει λάθος ως έκφραση και αν με διαβάζει τώρα ο κύριος Σκαρπέλος, καθηγητής μου στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα έχει βγάλει αφρούς) ιδού και τα πειστήρια σε τρεις συγκριτικές φωτογραφίες. Αριστερά EuroBasket στο Μιλάνο τον Σεπτέμβρη, δεξιά Final-4 στο Βελιγράδι τον Μάιο.

Εν κατακλείδι: Catering Euroleague > Catering FIBA

Ciao (και buon appetito)

Βασιλική

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0