EUROBASKET 2022

Α' Όμιλος, Γεωργία – Βουλγαρία 80-92: Βεζένκοφ και Ντι Μποστ όπως λέμε Μπάτμαν και Ρόμπιν, σόκαραν την ομάδα του Ζούρου! (video)

Α' Όμιλος, Γεωργία – Βουλγαρία 80-92: Βεζένκοφ και Ντι Μποστ όπως λέμε Μπάτμαν και Ρόμπιν, σόκαραν την ομάδα του Ζούρου! (video)

Τι κι’ αν δεν είχε «γευτεί» τη χαρά της νίκης και έπαιζε απέναντι στην οικοδέσποινα Γεωργία που αγωνιζόταν για την επιβίωσή της; Η Βουλγαρία του απίθανου, για ένα ακόμα ματς, Αλέξανδρου Βεζένκοφ και του διαστημικού Ντι Μποστ των 9 τριπόντων επικράτησε με 92-80 του συνόλου του Ηλία Ζούρου, με την υπόθεση πρόκριση να μην είναι πλέον αποκλειστικά στο χέρι των Γεωργιανών.

Άλλο ένα γεμάτο ματς στο EuroBasket 2022 με τις επιθέσεις να έχουν την τιμητική τους. Η Βουλγαρία, η οποία μετρούσε 0/3 πριν την έναρξη του αγώνα, δεν κατέρρευσε. Ίσα-ίσα ήταν ανταγωνιστική σε όλο το πρώτο ημίχρονο και όταν της δόθηκε η ευκαιρία στην τρίτη περίοδο «έχτισε» μια διαφορά εννιά πόντων (66-57), την οποία διασφάλισε μέχρι το φινάλε.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το 25’, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Παβλίν Ιβάνοφ πέτυχε ένα «αναπάντητο» 8-0, όπου ποτέ δεν καλύφθηκε από τους Γεωργιανούς.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για τους Βαλκάνιους, πέντε παίκτες σκόραραν τους 92 πόντους, με το Ντι Μποστ να πετυχαίνει 33 πόντους με 9 τρίποντα, θυμίζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1995, στην Αθήνα. Άξιος συμπαραστάτης ο Βεζένκοφ με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Παβλίν Ιβάνοφ (17π., 5 ριμπ.).

Αντίθετα για την αρμάδα του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λημνιάτη, Μπιτάτζε και Μακφάντεν ήταν απελπιστικά μόνοι με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα. Πλέον, οι Γεωργιανοί θέλουν νίκη επί του Μαυροβουνίου και ήττα της Βουλγαρίας από το Βέλγιο για να προκριθούν.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 38-39, 57-66, 80-92

Το στατιστικό του αγώνα.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0