EUROBASKET 2022

Δ' Όμιλος, Φινλανδία - Τσεχία 98-88: Θρίαμβος των Σουόμι με υπερηχητικό Μάρκανεν

Δ' Όμιλος, Φινλανδία - Τσεχία 98-88: Θρίαμβος των Σουόμι με υπερηχητικό Μάρκανεν
Οι Φινλανδοι πήρα το ντέρμπι του Δ' Ομίλου επικρατώντας επί των Τσέχων με σκορ 98-88 και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.
Εάν δεν υπήρχε το ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο απόψε, τότε όλοι θα μιλούσαν για τον Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος πήρε την ομάδα του από το χέρι και με 34 πόντους την οδήγησε στην σημαντικότερη της νίκη μέχρι και σήμερα. Από κοντά και ο 31χρονος γκαρντ Σάλιν, ο οποίος πέτυχε 18 π., περισσότερους απ' ότι είχε πετύχει αθροιστικά μέχρι σήμερα στο τουρνουά. Στην αντίπερα όχθη κορυφαίος των Τσέχων ήταν ο Χρουμπάν, ο οποίος με τους 22 που πέτυχε ηγήθηκε της προσπάθειας των συμπαικτών του, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρες και ο Τόμας Σατοράνσκι

Στο αγωνιστικό σκέλος οι τυπικά φιλοξενούμενοι πλήρωσαν την κακή άμυνα τους, την αστοχία στις βολές, αλλά και τα αρκετά λάθη που οδήγησαν σε fast break και εύκολα καλάθια των αντιπάλων. Στο τέλος πάλεψαν και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο o φόργουορντ τον Γιούτα Τζαζ σταμάτησε τις ελπίδες τους. Ευθύς αμέσως αυτό μεταφράζεται σε προσπέραση των Φινλαδών στον βαθμολογικό πίνακα και σε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-45, 72-59, 98-88

Tα στατιστικά του αγώνα.

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0