EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022 LIVE: Ελλάδα - Ουκρανία 99-79 (τελικό)

EuroBasket 2022 LIVE: Ελλάδα - Ουκρανία 99-79 (τελικό)

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 4ου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο Mediolanum Forum για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, κόντρα στην αήττητη Ουκρανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

4η περίοδος 

Τη σκυτάλη στην επίθεση στην αρχή της τελευταίας περιόδου πήρε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος με ένα τρίποντο από το «σπίτι» του και δύο ελεύθερες βολές, έφτασε τη διαφορά στους 17. Η «γαλανόλευκη» όμως δε σταμάτησε εκεί. Τον Γιάννη τον σταματούσαν μόνο με φάουλ, ενώ οι Σλούκας και Παπαγιάννης συνεργάζονταν με «κλειστά τα μάτια» σε δύο εντυπωσιακές φάσες alley oop, με το ματς να έχει ανοίξει και τους Ουκρανούς να βρίσκουν και εκείνοι από τη μεριά τους κάποια καλάθια.

Το ματς έχει κριθεί, όμως η Ελλάδα δεν βγάζει το «πόδι από το γκάζι». Παίζει άμυνα, κλέβει μπάλες, τρέχει γρήγορα στο τρανζίσιον και σκοράρει «κατά ριπάς». Μάλιστα δυο λεπτά πριν το φινάλε ήρθε και το πολυπόθητο ρεκόρ από το «διαστημικό» Γιάννη, με 41 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, με μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε εξήντα πόντους, σταματώντας λίγο πριν την κατοστάρα (99-79).

3η περίοδος

Η Εθνική μας με ένα γρήγορο 4-0 μείωσε 43-46 αλλά απάντησαν αμέσως οι Ουκρανοί με τρίποντο του Μιχάιλιουκ για το 43-49! Με καλάθι και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δε, η Ελλάδα μείωσε ξανά στους 3 (46-49). Η άμυνά μας παραμένει καλή, ο Giannis συνεχίζει να φορτώνει τους αντιπάλους με φάουλ και μειώνει με βολές στον πόντο (48-49). Με επτά πόντους του Αντετοκούνμπο σε τρία λεπτά στην 3η περίοδο η ομάδα μας παίρνει μετά από ώρα το προβάδισμα 50-49 αλλά απαντούν αμέσως οι Ουκρανοί για το 50-51. Νέο καλάθι του Γιάννη που φτάνει στους 27 πόντους και 52-51!

Ελέγχοντας τα ριμάουντ και ανοίγοντας το παιχνίδι στο τρανζίσιον η Εθνική μας τρέχει επιμέρους 21-7 και προσπερνάει 60-53 στο 26ο λεπτό με τον Αντετοκούνμπο να φτάνει στους 33 πόντους! Ο Giannis στο 27ο λεπτό αποσύρθηκε για ανάσες αλλά η Εθνική μας είχε βρει ρυθμό επιθετικά κυρίως με τον Ντόρσεϊ και ξέφυγε με 10 (63-53). Με διαδοχικά τρίποντα του Καλάθη, δε, η διαφορά ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ματς σε διψήφιο νούμερο για την ομάδα μας (71-57) στο τέλος του δεκάλεπτου.

2η περίοδος

Το ξεκίνημα της 2ης περιόδου βρήκε την Ουκρανία για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ με 25-23 ύστερα από τρίποντο του Μπομπρόβ αναγκάζοντας τον Ιτούδη να πάρει τάιμ-άουτ μετά από ενάμιση λεπτό δράσης. Μετά το τάιμ-άουτ ο Σλούκας με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική μας (26-25) για να απαντήσει ο Σιντόροβ με τον ίδιο τρόπο.
Σειρά στο σκοράρισμα πήραν οι δύο πύργοι των ομάδων Παπαγιάννης και Λεν ενώ ο Greek Freak ισοφάρισε 30-30 φτάνοντας στους 11 πόντους. Ο Λούντζης με 2/3 βολές μετά από φάουλ που κέρδισε έξυπνα από τον Σιντόροβ έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ελλάδα αλλά απάντησε άμεσα ο Σανόν ο οποίος με νέο του καλάθι (τρίποντο) έδωσε προβάδισμα στην Ουκρανία!

Ο αντίπαλος της Εθνικής προηγήθηκε ακόμη και με 4 πόντους (32-36) αλλά απάντησε ο Αντετοκούνμπο με βολές από συνεχόμενα φάουλ των Ουκρανών για το 35-36. Ο Σανόν όμως συνεχίζει να ηγείται της Ουκρανίας αφού με καλάθι και φάουλ έφτασε στους 10 πόντους και έκανε το 35-39 στο 17ο λεπτό.
Οι Ουκρανοί συνέχισαν να παίζουν πολύ σκληρά έως και βρώμικα απέναντι στον Αντετοκούνμπο αφού μέσα σε λίγα λεπτά του έκαναν δύο συνεχόμενα αντιαθλητικά και ο Έλληνας φόργουορντ με βολές μείωσε 37-39. Η Εθνική έχασε απανωτές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και την τιμώρησε με τρίποντο ο Σανόν για το 39-42! Η διαφορά μάλιστα ανέβηκε στους 7 για τους Ουκρανούς με καλάθι του Μιχάιλιουκ με την ομάδα μας εμφανώς έξω από τα νερά της αμυντικά.

Το ημίχρονο λοιπόν βρίσκει την Ουκρανία προηγούμενη με 46-39. Πρώτοι σκόρερ για την Εθνική μας οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (18) και Σλούκας (7) και της Ουκρανίας οι Σανόν (13) και Μιχάιλιουκ (11).

1η περίοδος

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στη βασική πεντάδα η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα αφού προηγήθηκε 7-0 με ισάριθμους πόντους του Greek Freak και στη συνέχεια με 10-2 από τρίποντο του Καλάθη. Μοναδικό άσχημο νέο το γρήγορο φόρτωμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ με δύο φάουλ, ένα επιθετικό και ενα αντιαθλητικό μετά από μόλις 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα στον αγώνα. Έτσι η Ουκρανία άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση μειώνοντας 12-10 στο 4'30''.

Η Εθνική μας πάντως έχει βρει για τα καλά ρυθμό επιθετικά και με καλάθια από Παπανικολάου, Σλούκα και Καλάθη ξέφυγε 21-14 στο 7ο λεπτό και 23-16 ξανά με τον Σλούκα. Έτσι το 10λεπτο βρήκε την "επίσημη αγαπημένη" στο +3 (23-20)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0