EUROBASKET 2022

Β’ Όμιλος, Βοσνία – Γαλλία 68-81: Νίκη και σίγουρα στους «16» οι... τρικολόρ

Β’ Όμιλος, Βοσνία – Γαλλία 68-81: Νίκη και σίγουρα στους «16» οι... τρικολόρ

Νίκη με… καρδιοχτύπια για την Γαλλία, με την Βοσνία να της βάζει «δύσκολα», αλλά εν τέλει οι «τρικολόρ» χάρη στο πεντάλεπτο ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο εξασφάλισαν νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση!

Η ήττα της Γαλλίας από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας της έχει κοστίσει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα τους δεύτερου ομίλου στο EuroBasket. Τρεις διαδοχικές νίκες όμως επί της Λιθουανίας, Ουγγαρίας και Βοσνίας την έχουν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή της αναμέτρησης Γερμανίας και Σλοβενίας, όπου θα καθορίσει και την διάταξη του ομίλου.

Οι Γάλλοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν το προβάδισμα των 10 πόντων. Με αυτό οδηγήθηκαν και στα αποδυτήρια. Κατά την επιστροφή από την ανάπαυλα, η Βοσνία έδειξε τα δόντια της έχοντας επί μέρους 16-8 και… μάζεψαν τη διαφορά στους δύο πόντους (52-50). Οι «τρικολόρ» ήταν καθοριστικοί στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού και καθάρισαν τον αγώνα με σκορ 81-68, με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο, ενώ παράλληλα κλείδωσαν και την είσοδο τους στα νοκ-άουτ. Να σημειωθεί μάλιστα, πως οι Βόσνιοι στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχαν πάρει και το προβάδισμα.

Κορυφαίοι για τους Γάλλους ήταν οι Γιαμπουσέλε (15 πόντους), Φουρνιέ (14 πόντους) και Ερτέλ (14 πόντους), ενώ οι Βόσνιοι βρήκαν σκοράρισμα από μόλις 6 παίκτες!

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 34-44, 50-52, 67-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0