EUROBASKET 2022

Δ’ Όμιλος, Ολλανδία – Πολωνία 69-74: «Ίδρωσαν» αλλά τα κατάφεραν στην τελευταία περίοδο οι… αετοί!

Δ’ Όμιλος, Ολλανδία – Πολωνία 69-74: «Ίδρωσαν» αλλά τα κατάφεραν στην τελευταία περίοδο οι… αετοί!

Χωρίς νίκη παραμένει η εθνική Ολλανδίας και επισφράγισε την μη συμμετοχή της στους «16» του EuroBasket μετά την ήττα από την Πολωνία!

Η Ολλανδία χωρίς να έχει πετύχει νίκη σε τρεις αγωνιστικές στο EuroBasket 2022, αντιμετώπισε την δεύτερη βαθμολογικά Πολωνία, η οποία την Δευτέρα (5/9) υποχρέωσε τους Ισραηλινούς να υποπέσουν στην πρώτη τους ήττα.

 

Το πρώτο ημίχρονο οι Ολλανδοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού με τα δύο πρώτα δεκάλεπτα να έχουν την υπεροχή στο σκορ με 20-19 και 20-12 σε πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλουφ με 20 πόντους και 2 ασίστ.

Στην επιστροφή των δύο ομάδων, η Πολωνία έβγαλε αντίδραση, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέχει ολοκληρωτικά το εις βάρος της σκορ επικρατώντας με μόλις δύο πόντους στο επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου με 17-15.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχε ένα ξέσπασμα και πήρε το προβάδισμα γρήγορα. Το παιχνίδι παρόλα δεν είχε κριθεί με το σκορ να παραμένει σε κλειστά πλαίσια. Στο φινάλε, η δυστοκία των Ολλανδών σε συνδυασμό με τις σίγουρες επιλογές των Πολωνών με εκτελέσεις κοντά στο καλάθι, έδωσαν τη νίκη στους δεύτερους με σκορ 74-69.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα που νίκησε ήταν οι Σοκολόφσκι με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ όπως επίσης ο Μπαλσερόφκι με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-31, 55-48, 69-74.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0