EUROBASKET 2022

Γ' Όμιλος, Ουκρανία - Ιταλία 84-73: Έδειξαν τα «δόντια» τους οι παίκτες του Μπαγκάτσκιτς ενόψει Ελλάδας

Γ' Όμιλος, Ουκρανία - Ιταλία 84-73: Έδειξαν τα «δόντια» τους οι παίκτες του Μπαγκάτσκιτς ενόψει Ελλάδας
Εξαιρετική η Ουκρανία, θριάμβευσε στο Μιλάνο απέναντι στην Ιταλία, επικρατώντας με σκορ 84-73 και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Η αυριανή (σ.σ.Τρίτη 06/06, 18:00 μ.μ.) αντίπαλος της Ελλάδας για τον Γ' Όμιλο του EuroBasket, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και κατατρόπωσε τους τυπικά γηπεδούχους Ιταλούς. Κορυφαίος ο Μιχάιλιουκ που πέτυχε 23 πόντους με 50% ευστοχία στα τρίποντα (σ.σ. 6/12).

Αξιόμαχη η Ουκρανία έκανε τις δύο πρώτες περιόδους να μοιάζουν με ντέρμπι, και παρότι βρέθηκε στο ξεκίνημα να υπολείπεται στους -5, κατόρθωσε ακόμη και να προηγηθεί. Ένα ξέσπασμα με σέρι 12-2 και κύριο εκφραστή τον Φοντέκιο των Γιούτα Τζαζ, ανέτρεψε την κατάσταση και έφερε την μεγαλύτερη έως εκείνο το σημείο διαφορά στους +10 για τους Ιταλούς. Οι δυο ομάδες πήγαν εν τέλει στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 38-42 υπέρ των «μπλε».
H τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Μπαγκάτσκις να παρατάσσει ψηλό σχήμα και να του βγαίνει... καθώς περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα των αντιπάλων του. Επιθετικά είχε ως κύριο εκφραστή τον Σάνον, με τις επιθέσεις να περνούν από τα χέρια του και να κατορθώνει με εν τέλει να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια. Αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου μέσα σε ένα τετράλεπτο σκόραρα 9 διαδοχικούς πόντους, χτίζοντας διαφορά στην οποία πάτησαν για να κλειδώσουν την αναμέτρηση. Κορυφαία φάση η coast to coast και η alley oop πάσα του Μιχάιλιουκ στον Τκατσένκο που οδήγησε σε κάρφωμα του δεύτερου.
 
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-42, 55-55

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0