EUROBASKET 2022

Νοβίτσκι: «Ο Γιάννης παραμένει διψασμένος – Χαιρόμαστε με αυτά που βλέπουμε από τον Ντόρσεϊ»

Νοβίτσκι: «Ο Γιάννης παραμένει διψασμένος – Χαιρόμαστε με αυτά που βλέπουμε από τον Ντόρσεϊ»
Στο Μιλάνο βρίσκεται ο θρύλος Ντίρκ Νοβίτσκι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε μεταξύ άλλων για τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα 

Ο ambassador του EuroBasket, θρύλος των Ντάλας Μάβερικς και της Εθνικής Γερμανίας, Ντιρκ Νοβίτσκι, βρίσκεται στο Μιλάνο, για να παρακολουθήσει την 3η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου, που λαμβάνει χώρα στο «Mediolanum Forum». Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο Νοβίτσκι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Είναι καταπληκτικά. Είναι η δεύτερη στάση μου μετά την Κολωνία. Οι οπαδοί έρχονται να δουν μπάσκετ από όλες τις χώρες. Το επίπεδο των παιχνιδιών είναι πολύ καλό. Το παιχνίδι έχει αλλάξει σε σχέση με πριν 20 χρόνια. Το επίπεδο του ταλέντου είναι πιο υψηλό. Περισσότερες ομάδες συμμετέχουν. Το μπάσκετ μεγαλώνει, όχι μόνο στην Αμερική και την Ευρώπη. Φάνηκε από τους τρεις υποψήφιους περσινούς MVP του NBA, τον Γιάννη, τον Λούκα και τον Γιόκτιτς», ανέφερε αρχικά.

Αναφορικά με τον πολλά υποσχόμενο Γερμανό Φραντζ Βάγκνερ: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για τον Φραντζ. Όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στο Ορλάντο. Έγινε μόλις 21 την περασμένη εβδομάδα, αλλά διαβάζει το παιχνίδι εξαιρετικά».

Σχετικά με την ανάπτυξη του μπάσκετ στη γηραιά ήπειρο: «Τα MME έχουν αναπτυχθεί πολύ, όπως και τα social media. Τα highlights είναι κατευθείαν διαθέσιμα στον κόσμο, αυτό κάνει τα παιδιά να ενθουσιάζονται. Και οι προπονητές έχουν βελτιωθεί πολύ. Γενικά το επίπεδο στην Ευρώπη έχει ανέβει πάρα πολύ. Τα παιδιά αποκτούν πολλές δεξιότητες από πολύ μικρή ηλικία. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτό».

Για τον Σιμόνε Φοντέκιο που θα μετακομίσει στους Τζαζ και για το τι συμβουλές του δίνει: «Είμαι ενθουσιασμένος για το ταλέντο του. Θα τον δω πρώτη φορά απόψε, είναι σίγουρα πολύ καλός σουτέρ. Στην αρχή απλά προσπαθείς να μάθεις. Το NBA είναι πιο γρήγορο, πιο αθλητικό από το ευρωπαϊκό παιχνίδι, υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί. Πας κάθε μέρα στο γυμναστήριο, στην προπόνηση, κοιτάς πως δουλεύουν οι άλλοι, πως συμπεριφέρονται, τι τρώνε, πως μιλάνε στα ΜΜΕ. Με τον καιρό βρίσκεις τη δική σου ρουτίνα. Πρέπει να πηγαίνεις νωρίς και να φεύγεις αργά. Αυτές είναι μερικές συμβουλές».

Για την εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι τρελό τι έχει κάνει ο Γιάννης τα τελευταία χρόνια. Όταν τον είδα ήταν ένα λεπτό, αδύναμο παιδί. Άλλαξε πολύ στα τελευταία χρόνια, δούλεψε πολύ, βελτιώθηκε σε πάρα πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και μοιάζει διψασμένος για περισσότερα. Γίνεται καλύτερος κάθε φορά, κάθε καλοκαίρι δουλεύει. Του αρέσει να παίζει με την Εθνική ομάδα και θέλει να πετύχει με αυτή. Έχει ένα πολύ όμορφο ταξίδι, ήταν MVP έχει ήδη κατακτήσει πρωτάθλημα. Είναι καλό παιδί και δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαι μεγάλος φαν του».

Για το αν είναι πιο εύκολο για του NBAερς να παίζουν στο EuroBasket τώρα που θα γίνεται κάθε 4 χρόνια και όχι κάθε 2 όπως ήταν παλαιότερα: «Δεν είμαι σίγουρος. Η  FIBA προσπαθεί να βελτιώσει το προϊόν. Λόγω της πανδημίας υπήρχαν κάποιες δυσκολίες, όπως τα «παράθυρα» που έγιναν πριν το EuroBasket. Σίγουρα όλοι θέλουν να έχουν διαθέσιμους τους καλύτερους παίκτες τους και η FIBA θέλει τους NBAερς για να είναι το παιχνίδι πιο ελκυστικό».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Πήγα του μίλησα ναι. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και χαίρομαι που θα έχει μια ευκαιρία στους Μάβερικς. Είναι καλός παίκτης και σουτέρ και μπορεί να κάνει διάφορα στο παρκέ. Μακάρι να κάνει μία καλή προετοιμασία και να πάρει προσπάθειες στο ΝΒΑ. Χαιρόμαστε ως τώρα με αυτά που βλέπουμε».

Για την ομοιότητα που έχει με τον Γιάννη σε θέμα χαρακτήρα και για το μυστικό του να μένεις ταπεινός όταν δέχεσαι τόση αγάπη από τον κόσμο: «Πάντα προσπαθούσα να βοηθάω την ομάδα μου, να πάρουμε την νίκη, αλλά και να βρίσκω χρόνο για τους οπαδούς. Έβλεπα πάντα τον εαυτό μου ως μέρος της ομάδας και του ταξιδιού της. Ποτέ δεν έβλεπα τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα. Ανεξάρτητα από το αν ήμουν στους Μάβερικς ή την Εθνική Γερμανίας, προσπαθούσα να βοηθήσω την ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0