EUROBASKET 2022

Δ’ Όμιλος, Τσεχία – Ολλανδία 88-80: Ένας Φράνκε δεν έφτανε για την έκπληξη κόντρα στην παρέα του Βέσελι!

Δ’ Όμιλος, Τσεχία – Ολλανδία 88-80: Ένας Φράνκε δεν έφτανε για την έκπληξη κόντρα στην παρέα του Βέσελι!

Σεφτέ στις νίκες για την οικοδέσποινα του Δ’ Ομίλου, Τσεχία, η οποία επικράτησε της φιλότιμης Ολλανδίας με 88-80 και συνεχίζει να ελπίζει.

Αυτοκαταστροφική πήγε να γίνει και πάλι η Τσεχία, η οποία «γκρέμισε» στην τρίτη περίοδο ότι «έχτιζε» σε όλο το πρώτο ημίχρονο (από 50-32 σε 61-55), όμως στο τέλος σοβαρεύτηκε και «έδωσε την παρτίδα».

Χωρίς τον Τόμας Σατοράνσκι στην 12άδα, το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ μπήκε από την πρώτη περίοδο με την υποχρέωση της νίκης μιας και ένα ενδεχόμενο τρίτο αποτυχημένο αποτέλεσμα θα έφερνε την οικοδέσποινα εκτός της επόμενης φάσης.
image_1_6.jpg

Αυτό δε γέμισε άγχος τους Τσέχους, οι οποίοι με μπροστάρηδες τους Βέσελι και Πετέρκα έφτασαν τους 50 πόντους στο ημίχρονο, κρατώντας τους Ολλανδούς χαμηλά (27). Όμως κάπου εκεί πίστεψαν ότι όλα είχαν τελειώσει και οι «οράνιε» τους το υπενθύμισαν με τον καλύτερο τρόπο. Η διαφορά 23 πόντων «εξανεμίστηκε» σε λίγα μόλις λεπτά και έγινε 57-51 στο 27’ και 61-55 στο 29’ με τον πάικτη του ΠΑΟΚ, Γιανίκ Φράνκε να ηγείται της αντεπίθεσης.

Η κατάσταση στην 4η περίοδο έγινε ακόμα πιο όριακή για τους γηπεδούχους, τυπικά και ουσιαστικά, οι οποίοι είχαν βρει το… μπελά τους με τους Ολλανδούς. Η αρμάδα του Μπουσκάγκλια δεν παράτησε ποτέ το ματς και 49'' πριν το τέλος μείωσε στους τρεις με δίποντο του Κεράντζι. Στην ίδια διαφορά ήταν το σκορ και στα 38'' όταν ο Έντουαρντς απάντησε στις βολές του Βέσελι. Τότε, ο Πετέρκα το πήρε πάνω το και με τρίποντο-μαχαιριά στα 21’’, «εκμηδένισε» τις όποιες ελπίδες των Ολλανδών για ολική ανατροπή.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Γιαν Βέσελι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, από κοντά και ο εντυπωσιακός έξω από τη γραμμή των 6,75 (6/7) Μάρτιν Πετέρκα. Αντίθετα, για τους Ολλανδούς ο Φράνκε πάλευε σχεδόν μόνος του, φορτώνοντάς με 22 πόντους το αντίπαλο καλάθι, ενώ απόλυτα εύστοχος ήταν και ο Έντουαρντς που δεν έχασε ούτε σουτ (4/4 βολές και 4/4 δίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 50-27, 66-57, 88-80

Τα στατιστικά του αγώνα

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0