EUROBASKET 2022

Δημήτρης Ιτούδης: «Πολύ ευχαριστημένος από τους Σλούκα και Παπαγιάννη – Θα παίξει αύριο ο Γιάννης»

Δημήτρης Ιτούδης: «Πολύ ευχαριστημένος από τους Σλούκα και Παπαγιάννη – Θα παίξει αύριο ο Γιάννης»

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά την τρίτη νίκη της Εθνικής ομάδας σε ισάριθμα ματς, 93-77 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Πιο σύντομος και περιεκτικός ήταν ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός στις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της αναμέτρησης με τη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε στους Σλούκα και Παπαγιάννη που έδειξαν ότι επανήλθαν, στο Μιχάλη Λούντζη που ήρθε και έδωσε πολλές βοήθειες καθώς και το Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παίξει αύριο (6/9) με την Ουκρανία.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Κατ’ αρχήν ευχαριστώ πολύ από καρδιάς τους 1.500 φιλάθλους που έδωσαν το παρόν, ή τους 11 εκατομμύρια και τους 22 που είναι σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά την πρόκριση τώρα που ήρθε και μαθηματικά μπορώ να πω ότι «ναι» θα πάμε στο Βερολίνο και για αυτό είπα ότι είναι και ωραία πόλη. Βέβαια, όπως είδατε έπρεπε να δουλέψουμε αρκετά μέσα στο ματς για να πάρουμε τη νίκη. Η Αγγλία ήταν πολύ ανταγωνιστική».

Αναφορικά με το παιχνίδι και τι κρατάει απ’ αυτό:

«Κρατάμε το come back. Ναι μεν είμασταν μπροστά στο ημίχρονο, όμως οι 43 πόντοι που σκόραρε Μεγάλη Βρετανία, με όλο το σεβασμό προς εκείνη, είναι πολύ για ένα ματς Ευρωμπάσκετ και ήρθαν επειδή δεν δώσαμ προσοχή στην άμυνα και είμασταν πιο χαλαροί απ’ ότι έπρεπε».

Για το κατά πόσο είναι ευχαριστημένος από την απόδοση και τις συνεργασίες των Σλούκα και Παπαγιάννη:

«Αναμφίβολα αυτοί οι δύο είχαν πολύ καλό connection, καλή συνεργασια. Προσπαθήσαμ ένα τους δώσουμε φάσεις μέσα στο παιχνίδι και τα πήγαν πολύ καλά. Γιατί ο Γιώργος «βουτάει» στη ρακέτα και ανοίγει και το χώρο στον Κώστα ο οποίςο είναι πολύ καλός  στο διάβασμα των φάσεων».

Αναφορικά με το αν είναι ικανοποιημένος:

«Σίγουρα γι’ αυτούς τους δύο. Αλλά σήμερα αυτός που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε το βάθος ήταν ο Λούντζης. Σας είπα ότι κάθε μέρα εμφανίζει και ένας άλλος. Ο Μιχάλης έδωσε σήμερα μεγάλη ενέργεια στην άμυνα με αυτοθυσία, σκόραρε ταυτόχρονα, δημιουργούσε και ήταν και πολύ καλός».

Κλείνοντας απάντησε καταφατικά στην ερώτηση για το Γιάννη και αν παίξει αύριο:

«Ναι θα παίξει. Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο σήμερα και δεν χρειαζόταν να ρισκάρουμε. Σε οποιοδήποτε παίκτη αυτό θα κάναμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0